Newsflash
Internaționale

EMA a început evaluarea accelerată a vaccinului anti-COVID dezvoltat de Valneva

de Dorina Novac - dec. 3 2021
EMA a început evaluarea accelerată a vaccinului anti-COVID dezvoltat de Valneva

EMA a anunţat că a demarat examinarea în procedură accelerată a vaccinului anti-COVID dezvoltat de compania franco-austriacă Valneva, singurul ser cu virus dezactivat.

Valneva

„Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul EMA a început examinarea continuă a VLA2001, un vaccin anti-COVID-19 dezvoltat de Valneva”, a anunţat agenţia europeană cu rol de reglementare pe piaţa medicamentelor, precizând că nu poate deocamdată să estimeze momentul în care ar putea fi luată o decizie de autorizare a acestui ser, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, acest vaccin cu virus dezactivat – o tehnologie diferită de cea bazată pe ARN mesager, utilizată de companiile Pfizer şi Moderna – a arătat în cadrul unor studii clinice că declanşează producţia de anticorpi care ţintesc SARS-CoV-2 (...) şi poate să ajute la protecţia împotriva bolii.

„În general, este nevoie de câteva luni pentru ca vaccinurile candidate să treacă de la stadiul de examinare la cel de autorizare, deşi unele dintre ele, precum cele dezvoltate în Rusia şi în China, aşteaptă această autorizare din partea EMA de mai multă vreme”, precizează sursa citată.

La ora actuală, acesta este singurul vaccin-candidat cu virus dezactivat care face obiectul unor studii clinice împotriva COVID-19 în Europa, a anunţat Comisia Europeană pe 10 noiembrie, după ce a încheiat un acord cu compania franco-austriacă privind furnizarea unei cantităţi de până la 60 de milioane de doze cu acest vaccin împotriva noului coronavirus până în anul 2023.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe