Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Eficacitatea vaccinului anti-COVID la sugari

Viața Medicală
Dr. Alina SIMACHE vineri, 14 mai 2021

Pfizer-BioNTech a anunţat recent, că primele rezultate ale studiilor clinice privind eficacitatea și profilul de siguranţă ale vaccinului împotriva COVID-19 la sugari, începând cu vârsta de 6 luni, ar putea fi dezvăluite în luna septembrie, potrivit Spiegel.

„În iulie, primele rezultate ar putea fi disponibile pentru cei cu vârsta între 5 și 12 ani, iar în septembrie pentru copiii mai mici (…). Dacă totul va fi bine, după ce datele vor fi evaluate, vom putea aplica pentru obţinerea aprobării vaccinului pentru copiii din grupa de vârstă respectivă din diferite ţări”, a declarat pentru aceeași sursă Ugur Sahin, directorul executiv al BioNTech. De asemenea, el a precizat că sunt necesare aproximativ 4-6 săptămâni pentru evaluarea acestor date.

        În cursul acestei luni, Pfizer-BioNTech a solicitat aprobarea de urgenţă a utilizării vaccinului împotriva COVID-19 la copiii cu vârsta între 12 și 15 ani, administrarea preparatului fiind deja autorizată în cazul adolescenţilor, începând cu vârsta de 16 ani. În cadrul unui studiu de fază 3 ce a inclus 2.260 de adolescenţi cu vârsta între 12 și 15 ani, cu sau fără infecţie anterioară cu SARS-CoV-2, vaccinul anti-COVID al companiei a demonstrat o eficacitate de 100% și răspunsuri imunologice „robuste”, fiind bine tolerat.

        „La nivel global, tuturor ne lipsește viaţa normală. Acest lucru este valabil în special pentru copiii noștri. Rezultatele iniţiale observate în studiile ce au inclus adolescenţii sugerează că aceștia sunt în mod particular bine protejaţi prin vaccinare, fapt încurajator în special în condiţiile din săptămânile recente, cu răspândirea variantei B.1.1.7 din Marea Britanie. Este foarte important să le asigurăm copiilor revenirea la școală și întâlnirile cu prietenii și membrii familiei, în timp ce îi protejăm pe ei, dar și persoanele dragi”, a declarat Ugur Sahin.

https://www.pfizer.com/news/press-release/press-release-detail/pfizer-biontech-announce-positive-topline-results-pivotal
https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/biontech-expects-vaccine-trial-results-babies-by-september-2021-04-29/

Etichete: vaccin covid sugari

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.