Newsflash
Internaționale

Echipamente de protecţie pentru șase ţări din Regiunea Europeană a OMS

de Dr. Alina SIMACHE - iul. 3 2020
Echipamente de protecţie pentru șase ţări din Regiunea Europeană a OMS

Peste 4,7 milioane de produse utilizate pentru protecţia personalului medical din prima linie în lupta cu SARS-CoV-2 au fost achiziţionate de Regiunea Europeană a OMS, cu fonduri de la UE.

UE furnizeaza materiale esentiale pentru linia intaiPeste 4,7 milioane de produse utilizate pentru protecţia personalului medical din prima linie în lupta cu SARS-CoV-2 (PPE - personal protective equipment) au fost achiziţionate de Regiunea Europeană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), cu fonduri de la Uniunea Europeană (UE).

Echipamentele au fost distribuite recent în Azerbaidjan, Belarus și Ucraina, incluzând peste 4 milioane de măști, 100.000 de viziere, 60.000 de perechi de ochelari și 340.000 de halate. OMS precizează că aceasta este numai prima etapă din proiectul de furnizare al PPE, dezvoltat în colaborare cu UE.

Ulterior, Armenia, Georgia și Republica Moldova vor beneficia de un alt transport de echipamente de protecţie. În total, peste 10 milioane de PPE, kituri de testare pentru noul coronavirus și alte produse esenţiale vor fi livrate în șase ţări, timp de opt săptămâni.

Furnizarea acestor produse face parte dintr-un plan amplu de asistenţă pentru prevenţia, detectarea și gestionarea COVID-19 în cele șase ţări anunţat de UE în martie 2020.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe