Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

După Chicago și Los Angeles, vaccinarea cadrelor didactice devine obligatorie în New York

Viața Medicală
L. Budin marţi, 24 august 2021, ora 15:12

Autoritățile orașului New York au anunțat că vaccinul anti-COVID va deveni obligatoriu pentru personalul din școlile publice, în vederea limitării transmiterii variantei Delta a coronavirusului.

Circa 150.000 de salariați din învățământ vor trebui să primească cel puțin o doză de vaccin anti-COVID, până pe data de 27 septembrie, informează Le Journal de Montréal, preluând o știre AFP. Primarul Bill Blasio a spus că nu va fi posibil ca vaccinarea să fie înlocuită cu o testare săptămânală.

vaccinare-nyc

Orașul New York are cel mai mare sistem școlar din Statele Unite, cu 1,1 milioane de elevi repartizați în 1.800 de unități de învățământ.

Anterior, alte două mari orașe americane, Chicago și Los Angeles, au luat măsuri asemănătoare.

La ora actuală, circa 63% din personalul din învățământ este vaccinat, iar 75,6% din locuitorii adulți din New York  - unde trăiesc 8 milioane de persoane – au primit cel puțin o doză de vaccin.

Agenția americană a medicamentului FDA a dat recent autorizație definitivă vaccinului Pfizer-BioNTech, ceea ce ar fi în măsură să încurajeze mai multe instituții publice să impună vaccinarea, arată Le Journal de Montréal.

Etichete: vaccinare anticovid new york vaccin obligatoriu cadre didactice limitare varianta delta

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.