Newsflash
Internaționale

După Canada, SUA aprobă vaccinul Pfizer pentru adolescenți

de L. Budin - mai 11 2021
După Canada, SUA aprobă vaccinul Pfizer pentru adolescenți

Agenția americană a medicamentului, FDA, a anunțat că, în SUA, a fost extinsă autorizația vaccinului Pfizer pentru copiii de 12-15 ani. Se speră că decizia va frâna pandemia și va duce la redeschiderea școlilor.

SUA devine a doua țară, după Canada, care permite imunizarea adolescenților sub 15 ani.

Într-un comunicat al FDA, preluat de Le Journal de Montréal, se arată că dezicia este „un pas important în lupta contra pandemiei”. Conform autorităților sanitare americane, între 1 martie 2020 și 30 aprilie 2021, circa 1,5 milioane de tineri de 11-17 ani s-au infectat cu coronavirus.

vaccinare-ado

Pediatrii se implică

Președintele Joe Biden a subliniat, săptămâna trecută, rolul crucial al vaccinării la adolescenți, în cadrul campaniei americane de imunizare. Ca urmare a anunțului FDA, 20.000 de farmacii sunt în măsură să administreze serul adolescenților, urmând ca și pediatrii să se implice în procesul de vaccinare, în zilele următoare.

Studiile realizate cu peste 2.200 de adolescenți din SUA au arătat că vaccinul a fost bine tolerat și că răspunsul imunitar a fost „robust”.

Urmează grupa 2-11 ani

Tinerii dezvoltă, în general, forme mai puțin grave ale COVID-19, dar participă la transmiterea virusului în sânul populației. Imunizarea lor ar putea contribui la frânarea pandemiei și la redeschiderea școlilor.

Responsabilii Pfizer-BioNTech au anunțat că vor să depună, în septembrie, în SUA, o cerere de autorizare de urgență a vaccinului pentru copiii în vârstă de 2-11 ani.

Până acum, vaccinul era autorizat în SUA doar pentru persoanele de peste 16 ani. Pentru tinerii sub 15 ani, serul Pfizer va fi administrat în două doze, la fel ca în cazul adulților.

Agenția europeană a medicamentului (EMA) studiază, la rândul său, posibilitatea administrării serului la adolescenți.  

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe