Newsflash
Internaționale

Dronele, utilizate în testarea pentru noul coronavirus

de Dr. Alina SIMACHE - apr. 24 2020
Dronele, utilizate în testarea pentru noul coronavirus

Pentru a facilita procesul de testare pentru noul coronavirus în afara orașelor principale, autorităţile din Ghana au hotărât să utilizeze drone, informează Reuters.

Dronele, utilizate în testarea pentru noul coronavirusEste pentru prima oară în istorie când drone autonome au fost folosite pentru a face livrări periodice de lungă durată în zone urbane dens populate, precizează CNBC.

Primele aparate au fost testate cu succes la începutul lunii aprilie, cu ajutorul companiei Zipline. Mostrele vor fi colectate din peste 1.000 de unităţi sanitare rurale și vor fi livrate laboratoarelor din Accra și Kumasi.

„Utilizarea dronelor în transportul mostrelor pentru testarea pentru COVID-19 va permite autorităţilor guvernamentale să controleze pandemia, putând salva numeroase vieţi mult mai rapid”, a declarat Keller Rinaudo, directorul executiv al companiei Zipline.

Anterior pandemiei, dronele au fost utilizate eficient în Ghana și Rwanda pentru livrarea vaccinurilor și altor echipamente medicale în zonele rurale.

Prin utilizarea acestui nou mijloc de transport, timpii de livrare a produselor medicale esenţiale se reduc considerabil, de la câteva ore, prin intermediul metodelor tradiţionale, la mai puţin de o oră, în cazul tehnologiei moderne.

Dronele vor fi disponibile zilnic, pe întreaga durată a eforturilor guvernamentale pentru controlul răspândirii COVID-19.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe