Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Dozele booster și methotrexatul

Viața Medicală
Dr. Roxana Dumitriu-Stan vineri, 19 noiembrie 2021

Un studiu va testa cum poate fi stimulată protecţia conferită de boosterul cu vaccinurile împotriva COVID-19 la pacienţii vulnerabili.

vaccine-g69d5dcdd8_1280Aproximativ 1,3 milioane de persoane din Marea Britanie utilizează methotrexat pentru tratamentul poliartritei reumatoide sau psoriazisului. Deși acest medicament protejează împotriva puseelor de boală, el conferă o sensibilitate crescută la infecţii sau un răspuns mai slab la administrarea unor vaccinuri.

O echipă de cercetători va testa dacă o pauză de la tratament, „drug holiday”, va crește eficienţa vaccinului anti-COVID administrat. Un studiu anterior dezvoltat în Coreea a arătat că o pauză de două săptămâni în administrarea methotrexatului după vaccinarea antigripală a crescut răspunsul imun al pacienţilor.

Cercetătorii de la Universitatea din Nottingham vor recruta 560 de pacienţi aflaţi în tratament cu acest medicament, dintre care jumătate vor face o pauză de două săptămâni atunci când vor primi doza booster sau a treia doză de vaccin împotriva COVID-19.

Citiți și: Cum va arăta sfârșitul pandemiei de COVID-19?

https://www.bbc.com/news/health-59252739

Etichete: vaccin anti covid doza booster methotrexat psoriazis

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC