Newsflash
Internaționale

Doza de anticoagulant în infecţia cu SARS-CoV-2

de Dr. Diana Andronache - ian. 29 2021
Doza de anticoagulant în infecţia cu SARS-CoV-2

Tratamentul cu heparină cu greutate moleculară mică sau cu heparină nefracţionată, administrat în scop profilactic, în doză corectă, pacienţilor cu forme moderate de COVID-19, a avut beneficii clinice superioare față de doza redusă.

Potrivit noilor date, tratamentul anticoagulant, efectuat cu heparină cu greutate moleculară mică sau cu heparină nefracţionată, administrat în scop profilactic în doză corectă pacienţilor cu forme moderate de COVID-19, a avut beneficii clinice superioare comparativ cu doza redusă, necesitatea de suport al funcţi­ilor vitale fiind astfel diminuată.

Observaţiile au fost făcute pe baza studiilor clinice REMAP-CAP, ACTIV-4 și ATTACC, care au ca obiectiv evaluarea profilului de siguranţă și de eficacitate ale tratamentului anticoagulant în cazul adulţilor spitalizaţi pentru forme moderate și severe de COVID-19.
Pacienţii cu indicaţie anterioară de tratament anticoagulant au fost excluși din studiu. Date suplimentare vor fi publicate în următoarea perioadă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe