Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Doi olandezi confirmați cu COVID-19, contaminați de la nutrii

Viața Medicală
Dr. Laura Davidescu marţi, 26 mai 2020, ora 16:07

Oficialii olandezi au confirmat luni, 25 mai, infectarea a două persoane cu virusul care provoacă COVID-19, luat de la nutriile de crescătorie. Este primul caz cert confirmat de contaminare animal-om.

 

Nutriile infectate cu SARS-CoV-2 au fost identificate în patru dintre cele 155 de ferme de pe teritoriul Olandei, unde animalele sunt crescute pentru blană, a afirmat Carola Schouten, ministrul olandez al Agriculturii, spunând că riscul de transmitere de la animal la om al virusului ar fi "neglijabil". 

ferma de nutrii
Olanda are 155 de ferme de nutrii pentru blană, care vor trebui desființate până în 2023.

În trei dintre cele patru ferme cu animale purtătoare ale noului coronavirus, sursa de infecție s-a dovedit a fi umană, iar la cea de-a patra, ancheta epidemiologică este încă în desfășurare.

S-ar putea să te intereseze și:

Un tigru de la zoo din Bronx, pozitiv la coronavirus

Directorul Institutului de Sănătate Publică din Olanda (RIVM), Jaap van Dissel, a amintit de cele câteva pisici și alte animale care au fost până acum infectate cu COVID-19 de către oameni, însă contaminarea nutrie-om este inedită, ceea ce întărește ideea transmisiei infecției originare din China, care să fi provenit tot de la animal la om.

Olanda are deja o lege aprobată de desființare a fermelor de nutrii, care vor trebui să înceteze activitatea cel mai târziu în 2023.
Citește și:
foto: Shutterstock

Etichete: Olanda covid animale covid-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.