Newsflash
Internaționale

Diabetul de tip 1, explicat prin benzi desenate

de Dr. Alina SIMACHE - mar. 26 2021
Diabetul de tip 1, explicat prin benzi desenate

O trilogie de benzi desenate a fost publicată cu scopul de a educa persoanele de toate vârstele privind dificultăţile traiului cu diabet zaharat de tip 1. Revistele sunt disponibile online gratuit.

Prima carte din serie a fost publicată în 2016 și ilustrează provocările întâmpinate de un adolescent recent diagnosticat cu diabet zaharat de tip 1. Cel de-al doilea volum, apărut în 2018, prezintă evoluţia unei tinere spitalizate cu cetoacidoză diabetică, iar cel de-al treilea volum, publicat în decembrie 2020, subliniază stigmatul asociat diabetului zaharat, abordând și subiectul hipoglicemiei.

Iniţiativa creării trilogiei aparţine Portsmouth Hospitals University NHS Trust și University Hospital Southampton NHS Foundation Trust din Marea Britanie, iar grafica a fost realizată de Revolve Comics.


Notă autor:

Bibliografie
1. https://revolvecomics.com/read-diabetes-type-1-comics/
2. Comic Books Help Explain Type 1 Diabetes to All Ages-Medscape-Mar 17, 2021.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe