Newsflash
Internaționale

Decizii importante în cadrul adunării OMS

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - iun. 3 2022
Decizii importante în cadrul adunării OMS

Cea de-a 75-a ediţie a Adunării Generale a OMS, care a avut loc săptămâna trecută, a venit cu un număr-record de decizii privind bolile netransmisibile și sănătatea mintală.

image-from-rawpixel-id-1013126-jpegDelegaţii au aprobat recomandări privind bolile netransmisibile (cancere, diabet zaharat, boli cardiovasculare, boli pulmonare etc.), sănătatea mintală și factorii de risc pentru aceste afecţiuni. A fost întocmită și o hartă pentru reducerea acestor afecţiuni, care să susţină populaţia și să atingă obiectivele de dezvoltare sustenabilă stabilite de Organizaţia Mondiale a Sănătăţii (OMS).

De asemenea, a fost aprobat un nou Plan de Acţiune pentru controlul și prevenirea bolilor netransmisibile, care să implice structuri importante și oficiali guvernamentali.

Adunarea OMS a analizat repercusiunile pandemiei de COVID-19 asupra programelor de prevenţie a acestor afecţiuni și a subliniat importanţa aplicării unor măsuri de profilaxie în sănătate.

În contextul unei pandemii, trebuie menţinute fonduri pentru a asigura servicii medicale de urgenţă, iar pacienţii care suferă de afecţiuni cronice, consideraţi a fi vulnerabili, ar trebui să fie incluși în categoria prioritară pentru vaccinare.

S-a decis și conlucrarea pentru a crea și disemina ghiduri tehnice, procese normative, instrumente pentru colectarea datelor și pentru a susţine ţările în implementarea unui plan de răspuns
naţional în cazul unor urgenţe sanitare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe