Newsflash
Internaționale

De teama lockdownului, locuitorii din Beijing fac stocuri de alimente

de L. Budin - apr. 27 2022
De teama lockdownului, locuitorii din Beijing fac stocuri de alimente

Locuitorii din Beijing au început să-şi facă stocuri cu alimente de bază, în contextul în care cel mai mare district al oraşului a demarat un program de testare în masă a rezidenţilor.

Persistă teama că autorităţile vor lua decizia impunerii unui regim strict de lockdown în stil Shanghai, după ce mai multe zeci de cazuri de COVID-19 au fost raportate în capitala chineză în ultimele zile, transmit Reuters și Agerpres.

hrana-china1

Autorităţile districtului Chaoyang au anunţat că locuitorii şi cei care muncesc în această zonă vor trebui să se testeze de trei ori în această săptămână.

„Mă pregătesc pentru ce e mai rău”, a declarat un absolvent de facultate din districtul vecin Haidian, care a comandat online cantităţi mari de alimente.

Locuitorii Beijingului au luat cu asalt magazinele şi platformele de cumpărături online, încercând să-şi facă aprovizionarea cu legume, carne, paste instant şi suluri de hârtie igienică.

La Shanghai, unde majoritatea celor 25 de milioane de locuitori se află în lockdown de câteva săptămâni, principala problemă legată de blocarea aprovizionării este numărul insuficient al curierilor care fac livrări la domiciliu, situaţie care a stârnit nemulţumirea rezidenţilor.

La Beijing, lanţurile de supermaketuri, printre care Carrefour şi Wumart, au anunţat că şi-au dublat stocurile, în timp ce platforma de e-commerce Meituan’s, specializată în livrări de alimente, şi-a crescut şi numărul de angajaţi pentru sortarea şi livrarea comenzilor, arată publicația Beijing Daily.

Deşi numărul total de cazuri înregistrate în capitala Chinei este mic, prin comparaţie cu cel din Shanghai, autorităţile districtului Chaoyang le-au cerut rezidenţilor să-şi reducă la minimum activităţile publice. 

Actualul focar din Beijing se răspândeşte pe nevăzute, din surse care rămân încă necunoscute, şi ia rapid proporţii”, a declarat un oficial din cadrul municipalităţii.

Un vaccin împotriva mai multor variante de COVID ar putea apărea în acest an

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe