Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Danemarca se aprovizionează cu iodură de potasiu

Viața Medicală
Dr. Roxana Dumitriu-Stan vineri, 15 aprilie 2022

Agenţia de Sănătate din Danemarca ia măsuri de precauţie în contextul războiului din Ucraina și va achiziţiona 2 milioane de tablete de iodură de potasiu pentru a proteja populaţia în eventualitatea unui război nuclear.

        Controversa pastilelor cu iodură de potasiu a început în urmă cu o lună, în ipoteza unui posibil război nuclear sau a incidentelor nucleare ce ar putea avea loc în Ucraina. „Evoluţia COVID din ultimii peste doi ani ne-a arătat că este important să fii pregătit. Războiul din Ucraina ne-a arătat că lumea este imprevizibilă”, au declarat reprezentanţii agenţiei, citaţi de Reuters.

        Danemarca se află la peste 900 de kilometri de cele mai apropiate centrale nucleare din Ucraina și nu este, momentan, într-un pericol concret, estimează aceiași specialiști.

        Stocurile de 2 milioane de pastile ar fi folosite pentru grupuri de risc, inclusiv copii și tineri de până în 18 ani, gravide, femei care alăptează și persoane până în 40 de ani ce lucrează în servicii de urgenţă. Pastilele de iodură de potasiu urmează să ajungă în ţară în două-trei luni. Ele nu sunt recomandate persoanelor de peste 40 de ani, în cazul lor neavând efect protector, au adăugat reprezentanţii agenţiei.

Foto: pixabay.com

https://www.reuters.com/world/europe/denmark-stocks-up-iodine-pills-bolster-nuclear-emergency-plan-2022-04-11/

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.