Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Danemarca: guvernul vrea să reintroducă obligativitatea purtării măștii în spații publice

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 25 noiembrie 2021, ora 11:34

Autoritățile daneze caută sprijinul parlamentului pentru a reintroduce, în contextul pandemiei de COVID-19, utilizarea măștilor faciale și obligativitatea purtării lor în spațiul public.

Membrii Guvernului din Danemarca au declarat miercuri că vor cere sprijinul Parlamentului pentru a reintroduce măsura obligativității purtării măștilor de protecție în spațiile publice, în contextul în care a crescut numărul de cazuri de infecții cu coronavirus în această țară, au spus oficialii miercuri, după cum relatează The Associated Press

masca masuri de relaxare 15 mai

Noua regulă ar include astfel purtarea obligatorie a măștii pe față în transportul public, în spitale și în unitățile medicale și în magazine, printre altele. De asemenea, se va extinde o altă măsură, aceea de a utiliza pașaportul digital COVID-19 al acestei țări, arată sursa menționată.

Danemarca, la fel ca alte țări, a înregistrat o creștere abruptă a numărului de infectări cu SARS-CoV-2, iar autoritățile din domeniul sănătății spun că numărul de cazuri noi și numărul de spitalizări de pe urma COVID-19 au crescut mai repede decât se așteptau.

„Varianta Delta este de departe mult mai contagioasă, iar aceasta ridică multe provocări pentru noi. Prin urmare, trebuie să folosim aceste instrumente”, a declarat ministrul Sănătății din Danemarca, Magnus Heunicke.

 

„Deși purtarea măștilor de protecție poate fi enervantă, putem trăi cu această măsură. Este păcat că aceste măsuri vor trebui să fie reintroduse, dar ele sunt necesare”, a subliniat șeful National Board of Health, Soeren Brostroem.

La începutul acestei luni, Danemarca a reintrodus un pașaport digital COVID-19 la luni bune după ce această măsură se încheiase, iar restricțiile fuseseră ridicate. Pașaportul digital pentru COVID-19 se aplică acum în cluburile de noapte, în cafenele, în restaurantele în spații închise, dar și la evenimentele din aer liber unde numărul de participanți depășește 2000.

Etichete: masca protectie masca obligatorie in aer liber renuntarea la masca masca obligatorie masca covid utilizare masca masca de protectie danemarca infectare coronavirus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.