Newsflash
Internaționale

Danemarca: guvernul vrea să reintroducă obligativitatea purtării măștii în spații publice

de Florentina Ionescu - nov. 25 2021
Danemarca: guvernul vrea să reintroducă obligativitatea purtării măștii în spații publice

Autoritățile daneze caută sprijinul parlamentului pentru a reintroduce, în contextul pandemiei de COVID-19, utilizarea măștilor faciale și obligativitatea purtării lor în spațiul public.

Membrii Guvernului din Danemarca au declarat miercuri că vor cere sprijinul Parlamentului pentru a reintroduce măsura obligativității purtării măștilor de protecție în spațiile publice, în contextul în care a crescut numărul de cazuri de infecții cu coronavirus în această țară, au spus oficialii miercuri, după cum relatează The Associated Press

masca masuri de relaxare 15 mai

Noua regulă ar include astfel purtarea obligatorie a măștii pe față în transportul public, în spitale și în unitățile medicale și în magazine, printre altele. De asemenea, se va extinde o altă măsură, aceea de a utiliza pașaportul digital COVID-19 al acestei țări, arată sursa menționată.

Danemarca, la fel ca alte țări, a înregistrat o creștere abruptă a numărului de infectări cu SARS-CoV-2, iar autoritățile din domeniul sănătății spun că numărul de cazuri noi și numărul de spitalizări de pe urma COVID-19 au crescut mai repede decât se așteptau.

„Varianta Delta este de departe mult mai contagioasă, iar aceasta ridică multe provocări pentru noi. Prin urmare, trebuie să folosim aceste instrumente”, a declarat ministrul Sănătății din Danemarca, Magnus Heunicke.

 

„Deși purtarea măștilor de protecție poate fi enervantă, putem trăi cu această măsură. Este păcat că aceste măsuri vor trebui să fie reintroduse, dar ele sunt necesare”, a subliniat șeful National Board of Health, Soeren Brostroem.

La începutul acestei luni, Danemarca a reintrodus un pașaport digital COVID-19 la luni bune după ce această măsură se încheiase, iar restricțiile fuseseră ridicate. Pașaportul digital pentru COVID-19 se aplică acum în cluburile de noapte, în cafenele, în restaurantele în spații închise, dar și la evenimentele din aer liber unde numărul de participanți depășește 2000.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe