Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Cursuri online pentru măsurarea tensiunii arteriale

Viața Medicală
Dr. Alina SIMACHE vineri, 4 iunie 2021

American Medical Association (AMA) le oferă cursuri online gratuite pentru măsurarea corectă a tensiunii arteriale viitorilor medici și altor profesioniști din domeniul medical.

foto 2Aproximativ jumătate dintre adulţii din SUA prezintă hipertensiune arterială, avertizează experţii AMA. Prin urmare, măsurarea corectă a tensiunii arteriale (TA) este esenţială pentru implementarea managementului terapeutic adecvat.

Deși ghidurile internaţionale recomandă monitorizarea frecventă a tensiunii arteriale, conform cercetărilor, s-a observat că instruirea studenţilor în însușirea tehnicilor corecte de măsurare este deseori scurtă și insuficientă, subliniază AMA. Mai mult, unele școli nu oferă niciun fel de instruire cu privire la automonitorizarea TA.

Prin urmare, din dorinţa de a acoperi aceste lacune din sistemul educaţional medical, AMA a publicat recent trei module online, reunite sub denumirea „Student BP Measurement Essentials”, disponibile în limba engleză pe pagina web oficială AMA Ed Hub.

Trei module gratuite oferite studenţilor

Primul modul se adresează studenţilor aflaţi la începutul pregătirii, ajutându-i să înţeleagă importanţa măsurării corecte a TA, cum să pregătească pacientul pentru această procedură și cum să o
măsoare utilizând diferite dispozitive, fiind instruiţi și cu privire la tehnicile de bază pentru automonitorizarea tensiunii arteriale.

Cel de-al doilea modul oferă noţiuni mai avansate de automonitorizare, selectarea echipamentului adecvat și instruirea pacienţilor pentru a-i sprijini în măsurarea TA la domiciliu. Ultimul modul este destinat studenţilor din ultimii ani care doresc să recapituleze anumite noţiuni însușite anterior.

„Știm că măsurătorile incorecte sunt asociate cu erori de diagnostic și de abordare terapeutică a tensiunii arteriale, putând conduce la consecinţe severe și, totuși, studenţii din domeniul medical nu beneficiază de instruire adecvată în măsurarea TA. (...) Noua serie de module educaţionale online abordează lipsa unei programe standardizate cu privire la tehnicile pentru măsurarea TA bazate pe dovezi, oferite în cadrul școlilor sanitare la nivel naţional, inclusiv medicilor, asistenţilor și farmaciștilor”, a declarat dr. Susan R. Bailey, președinta AMA.

1. https://edhub.ama-assn.org/pages/3-tools-for-students-to-accurately-measure-blood-pressure
2. AMA Announces New Effort to Standardize Training in BP Measurement-Medscape-May 27, 2021

Etichete: tensiune arteriala masurare tensiune ghiduri medicale AMA cursuri masurare tensiune

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.