Newsflash
Internaționale

Cursuri online organizate de OMS pentru profesioniștii din domeniul sănătății

de Florentina Ionescu - feb. 5 2021
Cursuri online organizate de OMS pentru profesioniștii din domeniul sănătății

Organizația Mondială a Sănătății are o secțiune dedicată cursurilor online, în contextul pandemiei de COVID-19, la care se pot înscrie profesioniștii din domeniul sănătății.

Cursurile sunt disponibile în mai multe limbi, precum engleza, franceza, spaniola, se desfășoară online, în ritmul dorit, iar la final, profesionistul din Sănătate primește un certificat, pe baza unor criterii care țin cont de proporția din materialele de curs care a fost parcursă.

cursuri OMS online

Iată câteva exemple de cursuri online de pe site-ul Organizației Mondiale a Sănătății:

  • Managementul clinic al pacienților cu COVID-19 – Considerații generale: oferă informațiile necesare pentru a oferi îngrijiri sigure, eficiente și de calitate pacienților cu COVID-19. Vă puteți înscrie la acest link.
  • Training ce vizează vaccinarea împotriva COVID-19, dedicat lucrătorilor din domeniul Sănătății – este dezvoltat pentru cei care lucrează în linia întâi în lupta împotriva pandemiei. Este alcătuit din 6 module, care includ materiale video, chestionare, exerciții interactive, prezentări care pot fi descărcate etc. Vă puteți înscrie la acest link.
  • Leadership și management de program în Prevenirea și Controlul Infecțiilor – Pentru a dezvolta un program sustenabil, liderii din domeniul Prevenirii și Controlului Infecțiilor trebuie să aibă abilități bune de project management și de evaluare a riscului, precum și de înțelegere a implementării strategiilor. Detalii despre înscriere găsiți la acest link.
  • Boli tropicale neglijate în contextul pandemiei de COVID-19: impact și recomandări – cursul se adresează profesioniștilor cu putere de decizie și managerilor de program care vor să afle mai multe despre bolile tropicale neglijate în contextul pandemiei de COVID-19. Are 5 module, iar unul dintre ele prezintă recomandările OMS cu privire la menținerea serviciilor esențiale din domeniul sănătății în cazul bolilor tropicale neglijate. Mai multe detalii găsiți la acest link.
  • Managementul clinic al pacienților cu COVID-19 – Reabilitarea pacienților cu COVID-19 – oferă informații necesare pentru îngrijirea pacienților depistați cu COVID-19, ca de exemplu: prevenția și controlul infecțiilor la profesioniștii din domeniul sănătății care îngrijesc acești pacienți, transferul intraspitalicesc, managementul clinic al pacienților cu forme ușoare, moderate și severe de COVID-19 etc. Detalii despre înscriere sunt disponibile la această adresă.
  • Centre de îngrijire private pe termen lung în contextul COVID-19: Pandemia de COVID-19 afectează persoanele vârstnice disproporționat, în special pe cele care locuiesc în centre de îngrijire pe termen lung (azile, de exemplu), având un impact semnificativ asupra mortalității și morbidității. Detalii despre înscriere veți găsi la acest link.

Lista completă a cursurilor este disponibilă pe site-ul OMS, aici.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe