Newsflash
Internaționale

Curs OMS în contextul COVID-19: siguranța ocupațională a celor care lucrează în spitale

de Florentina Ionescu - sept. 8 2020
Curs OMS în contextul COVID-19: siguranța ocupațională a celor care lucrează în spitale

Organizația Mondială a Sănătății pune la dispoziția personalului medical un curs online, care poate fi accesat gratuit, pe tema riscurilor ocupaționale în contextul pandemiei de COVID-19, astfel încât aceștia să poată lucra în siguranță și în mod eficient.

Acest curs online este alcătuit din cinci părți: introducere, modulul dedicat riscurilor infecțioase pentru sănătatea și siguranța personalului medical, modulul dedicat riscurilor fizice, modulul dedicat riscurilor psihosociale în ceea ce privește siguranța și sănătatea personalului medical, iar ultimul este modulul dedicat sănătății și siguranței ocupaționale în serviciile de sănătate.

curs online oms pentru personalul din spitale COVID-19

În descrierea cursului online, în limba engleză, reprezentanții OMS precizează:

„În contextul pandemiei de COVID-19, condițiile de lucru pentru personalul medical se pot deteriora. Pe lângă riscurile de infecție cu virusul ce duce la COVID-19, personalul medical continuă să se confrunte cu alte riscuri ocupaționale de natură biologică, fizică și psihosocială. Prin urmare, pentru protecția sănătății fizice și mentale, siguranței și bunăstării personalului medical, OMS recomandă o combinație de măsuri pentru controlul și prevenția infecției, cât și pentru sprijinul sănătății și siguranței ocupaționale și sprijinul psihosocial”.

Mai multe detalii despre fiecare modul în parte al acestui curs sunt disponibile aici.


Notă autor:

Sursa foto: pixabay.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe