Newsflash
Internaționale

Cresc cazurile COVID în lume, India caută noi variante ale SARS-CoV-2

de L. Budin - dec. 21 2022
Cresc cazurile COVID în lume, India caută noi variante ale SARS-CoV-2

Guvernul Indiei a solicitat statelor sale să fie atente la apariția unor noi variante de coronavirus, invocând o creştere a cazurilor COVID-19 în China şi în alte regiuni de pe glob.

Ministrul Sănătăţii, Mansukh Mandaviya, a avut miercuri o întrevedere pe această temă cu înalţi oficiali guvernamentali. Toţi cei prezenţi la această întâlnire au purtat măşti de protecţie, o măsură care nu mai este obligatorie de câteva luni în majoritatea zonelor ţării, informează Reuters și Agerpres.

india-covidd

China a înregistrat o creştere a numărului de infecţii după ridicarea restricţiilor stricte asociate COVID-19, în timp ce datele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) indică o creştere în ultimele zile a numărului cazurilor de infectare în ţări precum Japonia, Coreea de Sud şi Statele Unite.

Având în vedere creşterea bruscă a cazurilor observată în Japonia, Statele Unite, Republica Coreea, Brazilia şi China, este esenţial să pregătim secvenţierea întregului genom de la probele provenite de la cazuri pozitive. Un astfel de exerciţiu va permite detectarea în timp util a celor mai noi variante, dacă acestea există”, a declarat secretarul federal indian pentru Sănătate, Rajesh Bhushan, într-o scrisoare oficială. 

Guvernul a solicitat tuturor statelor sale să se asigure că eşantioanele prelevate de la cazuri pozitive sunt trimise la cele 54 de laboratoare pentru secvenţierea genomică, desemnate la nivel naţional.

India este a doua ţară cu cele mai mai multe cazuri de COVID-19 raportate până în prezent, peste 44 de milioane, după Statele Unite. Totuşi, numărul infecţiilor confirmate recent a scăzut mult, circa 1.200 de cazuri fiind raportate săptămânal în ultimele luni.

Medicament pentru Alzheimer: un studiu de fază 3 confirmă rezultatele pozitive

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe