Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

COVID lung: cercetătorii dezvoltă un test sanguin pentru diagnosticare

Viața Medicală
L. Budin miercuri, 21 iulie 2021, ora 16:11

Cercetătorii de la Imperial College London au descoperit că pacienții cu COVID lung dezvoltă anticorpi specifici. Aceasta ar permite dezvoltarea unor teste sanguine pentru diagnosticare.

Testele dezvoltate pentru diagnosticarea COVID lung ar putea fi gata în 6 luni și ar urma să fie ușor de utilizat în cabinetul unui medic generalist, arată publicația Top Santé.

teste-sange

Cercetătorii au subliniat faptul că anticorpii specifici, descoperiți la persoanele cu COVID de lungă durată, nu au fost găsiți în sângele celor care s-au restabilit rapid după boală.   

Contrar anticorpilor normali, care ajută la combaterea infecțiilor, acești auto-anticorpi atacă, din greșeală, țesuturile sănătoase, provocând o inflamație continuă”, a explicat pentru BBC profesorul de imunologie Danny Altmann, de la London Imperial College.

Altmann s-a arătat optimist privind dezvoltarea rapidă a unor teste sanguine.

Specialistul britanic estimează că 10-20% din foștii bolnavi COVID prezintă simptome de COVID lung.

În Marea Britanie au fost deschise 89 de clinici specializate în tratamentul COVID lung, dar sute de pacienți sunt încă pe lista de așteptare.

Etichete: cercetare britanica covid lung anticorpi specifici test diagnostic

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.