Newsflash
Internaționale

COVID: Franța renunță la vaccinarea obligatorie a cadrelor medicale și a îngrijitorilor

de Dorina Novac - mar. 31 2023
COVID: Franța renunță la vaccinarea obligatorie a cadrelor medicale și a îngrijitorilor

Obligaţia de vaccinare anti-COVID va fi ridicată pentru îngrijitori şi alte cadre medicale în Franţa, unde guvernul a promis să urmeze recomandarea în această direcţie a Înaltei Autorităţi de Sănătate (HAS).

Franţa se pregăteşte astfel să se alăture multor altor ţări care au revenit asupra obligaţiei de a se vaccina împotriva COVID-19, precum Germania, Italia, Statele Unite şi Australia. Alte ţări, precum Suedia, Elveţia, Spania şi Portugalia nu au recurs niciodată la această măsură.

vaccinare covid

În vigoare de 18 luni, obligaţia de vaccinare împotriva COVID-19 se apropie de final. HAS şi-a revizuit, de fapt, doctrina şi de acum sugerează ca vaccinul „să fie ferm recomandat” pentru profesioniştii în cauză, scrie Agerpres.

Citește și: Angajaţii din Sănătate protestează

„Schimbarea este justificată de o dinamică epidemică mai favorabilă. Numărul de cazuri noi a scăzut în mod clar, în timp ce au apărut noi variante a căror virulenţă este mai puţin importantă”, a explicat specialistul în boli infecţioase Elisabeth Bouvet în cadrul unei conferinţe de presă.

Aceasta a menționat că în acest context şi cu peste 95% din cadrele medicale care au primit cel puţin două doze de vaccin, obligaţia nu mai este necesară din punct de vedere ştiinţific şi medical.

Ministrul Sănătăţii, François Braun, s-a angajat să urmeze rapid această recomandare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe