Newsflash
Internaționale

COVID-19 în lume, la începutul lunii februarie

de Dorina Novac - feb. 4 2021
COVID-19 în lume, la începutul lunii februarie

Ce se întâmplă, la ora actuală, pe diverse continente, în contextul pandemiei de coronavirus. Noutăți din Australia, țările asiatice, America și Europa.

Melbourne, al doilea cel mai mare oraș din Australia, reintroduce unele restricții după ce un angajat la unul dintre hotelurile de carantină, unde erau cazaţi participanţii la Australian Open, a fost testat pozitiv cu coronavirus. Astfel, peste 500 de jucători de tenis și oficiali au fost puși, din nou, în carantină, scrie Reuters.

coronavirus in lume

Autoritățile australiene au anunțat că toate meciurile programate joi la Melbourne Park au fost anulate. Iar sportivii vor reveni în competiție după un test negativ.

EUROPA

Spania a depistat al doilea caz cu noua variantă a coronavirusului descoperită în Africa de Sud. De asemenea, Spania a depăşit miercuri pragul de 60.000 de decese provocate de coronavirus.

Prim-ministrul britanic, Boris Johnson, s-a alăturat oamenilor aplaudând în fața ușilor, într-un tribut adus căpitanului Tom Moore, veteranul care a strâns donații pentru Serviciul Național de Sănătate ( NHS) din Marea Britanie, printr-o campanie în cadrul căreia şi-a înconjurat grădina casei cu paşi mici şi folosind un cadru metalic.

ASIA-PACIFIC

Australia va cumpăra 10 milioane de doze suplimentare de vaccin împotriva COVID-19 dezvoltat de Pfizer-BioNTech.

China a raportat 30 de noi cazuri de COVID-19, pe 3 februarie, în creștere față de 25 de cazuri cu o zi mai devreme.

Vietnamul a raportat încă 37 de infecții într-un focar local de COVID-19, toate legate de o fabrică din provincia Hai Duong, unde coronavirusul a fost găsit pentru prima dată săptămâna trecută, după aproape două luni.

AMERICA

Școlile din Chicago au amânat cursurile față în față pentru încă o zi pentru mii de studenți, după ce cel de-al treilea cel mai mare oraș din SUA nu a reușit să ajungă la un acord cu sindicatul profesorilor cu privire la un plan de siguranță.

Președintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador este „într-o stare de sănătate excelentă” și nu mai prezintă simptome ale bolii COVID-19, a anunțat ministrul adjunct al sănătății Hugo Lopez-Gatell.

Orientul Mijlociu și Africa

Uganda a comandat 18 milioane de doze de vaccin dezvoltat de AstraZeneca și se așteaptă ca până la 40% dintre acestea să ajungă până la sfârșitul lunii martie, a spus guvernul.

Kuweitul a anunțat că va suspenda, începând cu 7 februarie, pentru o perioadă de două săptămâni, intrarea cetățenilor străini, după o creștere a cazurilor de coronavirus, în timp ce Arabia Saudită a închis joi cinematografele, restaurantele, cafenele şi alte locuri de divertisment, înăsprind restricţiile în vigoare, după o creştere a cazurilor de COVID-19.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe