Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

COVID-19: Germania actualizează zonele de risc și introduce Iașiul pe listă

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 11 septembrie 2020, ora 11:27

Ministerul Afacerilor Externe anunță că Germania a actualizat lista „zonelor de risc“ stabilită de autorități în contextul pandemiei de COVID-19. Unele județe din România au fost eliminate de pe listă, pe când ieri a fost introdus un alt județ.

Condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Federale Germania suferă din nou modificări, în contextul pandemiei de COVID-19. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că autoritățile germane au actualizat lista „zonelor de risc“ din România, cu intrare în vigoare din 9 septembrie 2020.

lista actualizata zone de risc iasi autoritati germane 10 septembrie

Ca urmare a actualizării, județul Iași a fost introdus în categoria de risc, iar județele Buzău, Galați și Vrancea au fost retrase de pe lista „zonelor de risc“. În acest moment, alături de municipiul București, 11 județe din România se află pe lista “zonelor de risc”: Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Dâmbovița, Iași, Ilfov, Prahova, Vaslui, Vâlcea, potrivit unui comunicat de presă al MAE.

Județele retrase din listă până în prezent sunt următoarele: Buzău (la 09.09), Galați (la 09.09), Gorj (la 02.09), Ialomița (la 20.08), Mehedinți (la 20.08), Neamț (la 02.09), Timiș (la 20.08) și Vrancea (la 09.09).

Formular de debarcare

Persoanele care intră în Republica Federală Germania și care vin din zonele de risc sunt obligate să completeze un „formular de debarcare”, numit Public Health Passenger Locator Form, a cărui variantă în limba română poate fi găsită la acest link.

Mai multe informații despre măsurile luate de autoritățile germane găsiți pe site-ul MAE.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: zone de risc lista zonelor de risc Germania focar de coronavirus infectare coronavirus coronavirus romani coronavirus romania

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC