Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

COVID-19: Fermă din Germania cu lucrători români, în carantină

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 27 iulie 2020, ora 11:03

MAE a anunțat că mai mulți lucrători din regiunea Dingolfing-Landau, din Republica Federală Germania, au fost testați pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2.

Un comunicat de presă emis ieri de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) preciza că în presa germană au apărut informații cu privire la testarea pozitivă pentru COVID-19 a unor lucrători de la o fermă din Germania.

romani lucratori ferma germania COVID-19

În acest context, Consulatul General al României la München s-a autosesizat. Astfel, Consulatul României a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale și pe lângă reprezentanții fermei pentru a obține informații suplimentare referitoare la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate.

„Potrivit informațiilor preliminare comunicate de către reprezentanții fermei reprezentanților Oficiului consular, autoritățile locale au dispus testarea întregului colectiv și plasarea fermei în carantină. De asemenea, potrivit acelorași informații, la ferma respectivă își desfășoară activitatea aproximativ 480 lucrători, majoritatea fiind cetățeni români”, se arată în comunicatul MAE.

Până ieri, autoritățile locale nu au comunicat Oficiului consular rezultatele testărilor. Consulatul General nu primit încă solicitări de asistență consulară din partea niciunui cetățean român în legătură cu această situație, spun reprezentanții MAE.

Sursa foto: unsplash.com

Etichete: ministerul afacerilor externe COVID-19 carantină carantina zonală persoane in carantina carantina coronavirus romani


Abonament VM 600x600-01 v3b

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Până la 31 ianuarie 2021, ai reducere la prețul abonamentului pe 12 luni și ceva în plus:
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.