Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Coronavirus: regele şi regina Suediei au fost testaţi pozitiv

Viața Medicală
L. Budin miercuri, 5 ianuarie 2022, ora 15:53

Regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei şi soția lui, regina Silvia, au fost testaţi pozitiv cu SARS-CoV-2, a anunţat Palatul Regal.

Cuplul regal se află în autoizolare. Se lucrează la identificarea persoanelor cu care suveranii scandinavi au intrat în contact, în perioada recentă.

rege-suedia

Regele şi regina, care sunt vaccinaţi cu trei doze, prezintă simptome uşoare şi se simt bine, având în vedere circumstanţele”, precizează comunicatul Palatului Regal al Suediei, citat de Reuters și Agerpres.

Vestea a venit în contextul în care ţara scandinavă a stabilit un nou record de infectări în 24 de ore şi pe fondul creşterii numărului de infectări din cauza variantei Omicron.

Suedia a înregistrat 11.507 de cazuri de COVID-19 pe 30 decembrie, a anunţat Agenţia naţională pentru sănătate.

Bilanţul deceselor asociate COVID-19, raportat la numărul de locuitori din Suedia, a fost considerabil mai mare decât cel din celelalte ţări scandinave vecine, care au impus restricţii mai stricte la începutul pandemiei - însă este mai mic decât decesele înregistrate în multe ţări europene care au intrat în lockdown.

Regele Carl XVI Gustaf a apărut pe prima pagină a ziarelor din Suedia în 2020, după ce a declarat public că ţara lui a eşuat în gestionarea pandemiei.

Etichete: cuplul regal suedia infectare coronavirus simptome usoare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.