Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Coronavirus: Israelul reintroduce starea de izolare la nivel național

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 14 septembrie 2020, ora 11:18

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a anunțat duminică revenirea la starea de izolare la nivel național, pentru o perioadă de 3 săptămâni, din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu COVID-19.

Începând de vineri, 18 septembrie (începând cu Anul Nou evreiesc) și până la data de 9 octombrie, odată cu sărbătoarea Tabernacolelor, vor fi aplicate măsurile de izolare, din cauza creşterii semnificative a cazurilor de COVID-19.

coronavirus Israel
Sursă imagine: fr24news.com

 

„Scopul nostru este de a opri creșterea numărului de cazuri și scăderea morbidității. (...) Ştiu că aceste măsuri vor implica un preţ ridicat pentru noi toţi. Nu acestea sunt sărbătorile cu care ne-am obişnuit”, a declarat Benjamin Netanyahu într-un mesaj televizat, potrivit ctvnews.ca.

Măsurile anti-COVID-19 vor limita întâlnirile cu mai mult de 10 persoane, iar școlile, restaurantele și mall-urile vor fi închise. De asemenea, în această perioadă, israelienii nu vor avea voie să iasă la o distanță mai mare de 500 de metri de casele lor, scrie rg.ru.

Ministrul israelian al construcţiilor, Yaakov Litzman, a demisionat duminică din cauza intenţiei guvernului de a impune măsuri de izolare pentru o perioadă de trei săptămâni, perioadă care include şi sărbătoarea de Yom Kippur sau „Ziua Ispăşirii”.

Până în prezent, Israelul a raportat peste 150.000 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 şi peste 1.100 de decese.

Având în vedere populația sa de 9 milioane de locuitori, Israelul are acum unul dintre cele mai mari focare. Numărul de cazuri zilnice de COVID-19 în Israel a depăşit pragul de 4.000.

Etichete: noul coronavirus coronavirus Israel stare de izolare masuri focare covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC