Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Coronavirus: China se pregătește să vaccineze copiii de peste 3 ani

Viața Medicală
L. Budin marţi, 8 iunie 2021, ora 14:43

În premieră mondială, China se pregăteşte să vaccineze împotriva coronavirusului copiii de peste 3 ani, a anunţat o companie farmaceutică din țara respectivă.

Autoritățile chineze speră să vaccineze cel puţin 70% din populaţie până la sfârşitul anului – adică, circa un miliard de locuitori, arată AFP, preluată de Agerpres.

vaccin-copil-china

Un purtător de cuvânt al laboratorului Sinovac, care produce unul dintre cele trei vaccinuri autorizate în momentul de faţă în China, a declarat pentru AFP că serul său Coronavac ar putea fi distribuit minorilor. Serul se administrează în două doze.

Vaccinul Sinovac a fost aprobat în ultimele zile pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 17 ani, a mai declarat reprezentantul laboratorului, fără a preciza şi când ar putea fi administrate copiilor primele doze. 

Laboratorul şi-a finalizat studiile clinice pe copii şi adolescenţi, iar rezultatele acestora vor fi publicate în revista britanică The Lancet.

Pe lângă Sinovac, China a aprobat până acum administrarea la adulţi a vaccinurilor dezvoltate de laboratoarele Sinopharm şi Cansino Biologics. Aceste laboratoare au iniţiat și studii clinice cu subiecți minori.

Serurile produse de Sinovac şi Sinopharm au fost aprobate pentru utilizare la adulţi de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Ambele sunt utilizate în mai multe ţări din întreaga lume.

Etichete: premiera china vaccinare minori copii peste 3 ani studii clinice finalizate

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.