Newsflash
Internaționale

Copiii produc anticorpi diferiți ca răspuns la SARS-CoV-2

de Florentina Ionescu - nov. 6 2020
Copiii produc anticorpi diferiți ca răspuns la SARS-CoV-2

În comparație cu adulții, copiii cu COVID-19 produc un răspuns al anticorpilor foarte diferit după o infecție cu noul coronavirus, SARS-CoV-2, iar acest lucru sugerează că de fapt copiii elimină virusul cu mai multă ușurință.

Aceasta este concluzia unui studiu nou, realizat de cercetătorii de la Columbia University Vagelos, College of Physicians and Surgeons, potrivit www.sciencedaily.com.

copil situatie rujeola romania 17 iulie 2020

Diferențele în ceea ce privește anticorpii sugerează că, de fapt, cursul infecției și al răspunsului imun este distinct la copii, iar majoritatea copiilor elimină virusul cu ușurință din organism.

„Studiul nostru oferă o examinare în profunzime a anticorpilor SARS-CoV-2 la copii, scoțând la iveală un contrast uimitor față de adulți”, a declarat medicul imunolog Donna Farber, de la Universitatea Columbia, care a condus studiul acesta împreună cu Matteo Porotto, profesor asociat la Departamentul de Pediatrie al Universității Columbia.

Copiii sunt mai puțin afectați de virusul SARS-CoV-2

„La copii, cursul infecției este mult mai scurt și probabil nu este la fel de diseminat ca în cazul adulților. Copiii pot elimina virusul într-un mod mult mai eficient decât adulții și este posibil ca micuții să nu aibă nevoie de un răspuns imun puternic al anticorpilor pentru a scăpa de virus”, a spus Matteo Porotto, de la Departamentul de Pediatrie.

Unul dintre lucrurile observate în ceea ce privește pandemia de COVID-19 este faptul că majoritatea copiilor fac față bine infecției cu virusul SARS-CoV-2. Cercetătorii spun că copiii au mai multe limfocite T naive.

„Aceasta este o infecție nouă pentru toată lumea, dar copiii sunt adaptați în mod unic pentru a întâlni patogenii pentru prima dată în viață. Pentru asta este conceput sistemul lor imunitar. Copiii au multe limfocite T naive, care sunt capabile să recunoască tot felul de noi patogeni, pe când persoanele în vârstă depind mai mult de amintirile imunologice. Noi nu suntem capabili să răspundem la fel în fața unui agent patogen nou, așa cum pot copiii să răspundă”, a explicat imunologul Donna Farber.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe