Consumul crescut de pâine albă pare să fie asociat cu un risc crescut de a dezvolta boli cardiovasculare.
Potrivit unui raport al studiului PURE (Prospective Urban Rural Epidemiology) publicat în British Medical Journal, s-a observat că în rândul persoanelor care mănâncă zilnic cel puţin 350 g de cereale rafinate, riscul de evenimente cardiovasculare adverse (infarct miocardic, accident vascular cerebral sau insuficienţă cardiacă) ori de deces a crescut cu 29%, comparativ cu cei care consumă mai puţin de 50 g de cereale rafinate pe zi. Medicii recomandă un regim alimentar echilibrat, precum și reducerea aportului de zahăr și de cereale rafinate.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe