Newsflash
Internaționale

Comisia Europeană, înțelegere cu Pfizer pentru doze suplimentare de vaccin anti-COVID

de Florentina Ionescu - mar. 10 2021
Comisia Europeană, înțelegere cu Pfizer pentru doze suplimentare de vaccin anti-COVID

Uniunea Europeană obține doze suplimentare de vaccin împotriva COVID-19 pentru a ține sub control focarele de infecții cu noul coronavirus.

Comisia Europeană a făcut o înțelegere cu Pfizer-BioNTech pentru a obține o doză suplimentară de 4 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 pentru a lupta cu focarele de infecții cu coronavirus care forțează țările membre ale UE să instaureze restricții la granițe. 

ursula Von der Leyen

Reprezentanții Comisiei Europene (CE) au spus că înțelegerea va ajuta autoritățile să țină sub control focarele de infecții cu coronavirus și va facilita călătoriile dincolo de granițe, potrivit The Associated Press. Dozele suplimentare, care vor fi livrate în următoarele două săptămâni, sunt un adaos la livrările anterioare de doze de vaccin.

„Pentru a combate variantele agresive ale virusului și pentru a îmbunătăți situația din zonele fierbinți sunt necesare acțiuni rapide și decisive. Sunt încântată să anunț astăzi un acord cu BioNTech-Pfizer, în urma căruia se vor oferi statelor membre patru milioane de doze de vaccin înainte de sfârșitul lunii martie, care vor fi livrate în plus față de dozele planificate până în prezent. Acordul va ajuta statele membre în eforturile lor de a menține sub control răspândirea noilor variante ale coronavirusului. Prin utilizarea lor țintită acolo unde este cea mai mare nevoie de ele, în special în regiunile de frontieră, aceste doze vor contribui, de asemenea, la asigurarea sau restabilirea liberei circulații a bunurilor și a persoanelor. Acestea sunt elemente esențiale pentru funcționarea sistemelor de sănătate și a pieței unice”, a declarat președinele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen (foto).

Reprezentanții Comisiei Europene au mai spus că noile doze vor fi disponibile pentru cumpărare pentru toate statele membre. 

În total vor fi puse la dispoziția statelor membre patru milioane de doze, proporțional cu populația lor. Toate aceste doze vor fi livrate înainte de sfârșitul lunii martie. Aceste doze vin în completarea celor convenite până în prezent între statele membre și BioNTech-Pfizer, se arată într-un comunicat de presă al CE.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe