Newsflash
Internaționale

„Coliziunea” gripă - COVID-19, previziune sumbră pentru această toamnă

de Dr. Alina SIMACHE - iul. 3 2020
„Coliziunea” gripă - COVID-19, previziune sumbră pentru această toamnă

Rata de vaccinare împotriva gripei ar trebui să crească semnificativ în toamnă pentru a ameliora consecinţele potenţial letale ale asocierii dintre aceasta și un nou val al infecţiei cu SARS-CoV-2.

coliziune gripa covid-19Rata de vaccinare împotriva gripei ar trebui să crească semnificativ în această toamnă pentru a ameliora consecinţele potenţial letale ale asocierii dintre bine-cunoscuta afecţiune respiratorie și al doilea val al infecţiei cu SARS-CoV-2, avertizează infecţioniștii și experţii în sănătate publică.

„Stresul asupra spitalelor va fi maxim dacă gripa și COVID-19 se vor suprapune. (...) Nu avem, încă, un vaccin COVID-19, dar vaccinuri sigure și moderat eficiente sunt disponibile împotriva gripei. Utilizarea acestora este acum mai importantă ca niciodată”, au precizat, în cadrul unui articol publicat în Science Magazine, dr. Edward A. Belongia, directorul Centrului pentru epidemiologie clinică și sănătatea populaţiei de la Institutul clinic de cercetare Marshfield, Wisconsin, și dr. Michael T. Osterholm, directorul Centrului de cercetare pentru boli infecţioase de la Universitatea din Minnesota, Minneapolis.

„Când va exista o coliziune simultană a acestor două elemente, cred că vom avea probleme mari. (...) Trebuie să dezvoltăm o campanie de vaccinare masivă deoarece, astfel, putem face ceva în privinţa profilaxiei”, a declarat pentru Medscape Medical News dr. Rochelle Walensky, șeful secţiei de boli infecţioase de la Massachusetts General
Hospital, din Boston.

Acesta avertizează că, în prezent, în sezonul gripal rata de vaccinare ajunge la aproximativ 45-50%.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe