Newsflash
Internaționale

Colaborare anti-COVID: grupul Novartis ajută Roche să producă tocilizumab

de L. Budin - apr. 15 2021
Colaborare anti-COVID: grupul Novartis ajută Roche să producă tocilizumab

Grupul farmaceutic elveţian Novartis va ajuta compania concurentă Roche să producă tocilizumab, un imunosupresor care face obiectul studiilor clinice, pentru evaluarea eficacităţii sale împotriva formelor grave de COVID-19.

După ce a încheiat parteneriate cu BioNTech şi cu CureVac, pentru a contribui la producţia de vaccinuri anti-COVID, grupul elveţian semnează un al treilea parteneriat, prin care pune la dispoziţia unei companii concurente capacităţile sale de producţie, relatează agenția AFP, preluată de Agerpres.

novartis-cercetare
Sursă foto: Facebook Novartis

 

Pentru forme severe de boală

Este o formă inedită de colaborare între mai multe laboratoare, în cadrul eforturilor de combatere a pandemiei, notează AFP.

Acordul semnat cu Roche pentru tocilizumab prevede rezervarea capacităţilor de producţie pentru acest medicament, la o fabrică din Singapore, se precizează într-un comunicat.

Comercializat sub denumirea de Actemra sau RoActemra, tocilizumab este un medicament împotriva artritei reumatoide. Se studiază folosirea lui în tratamentul pacienţilor cu forme severe de COVID.

Rezultate încurajatoare

Medicamentul a fost obiectul mai multor studii cu concluzii contradictorii. O cercetare britanică, publicat în februarie, a raportat totuşi rezultate încurajatoare.

S-au raportat rezultate pozitive în special în ceea ce priveşte reducerea riscului de deces asociat COVID-19.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe