Newsflash
Internaționale

Coasta de Fildeş a confirmat primul caz de Ebola, după 25 de ani

de Florentina Ionescu - aug. 17 2021
Coasta de Fildeş a confirmat primul caz de Ebola, după 25 de ani

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat la jumătatea acestei luni că în Coasta de Fildeș a fost declarată o epidemie a cazurilor de Ebola, după o pauză de mai bine de 25 de ani.

Ministerul Sănătății din Coasta de Fildeş a confirmat în 14 august primul caz de Ebola din această țară, din 1994 încoace. Această concluzie vine după ce Institutul Pasteur din Coasta de Fildeş a confirmat boala cauzată de virusul Ebola în probele recoltate de la un pacient care a fost spitalizat în Abidjan, după ce a sosit din Guinea, se arată pe site-ul www.afro.who.in

cazuri ebola

Investigațiile inițiale au arătat că pacientul a călătorit în Coasta de Fildeș și a sosit în Abidjan (fosta capitală a Coastei de Fildeș) în 12 august. Pacientul a fost internat în spital, după ce a prezentat febră și în prezent se află sub tratament.

Potrivit sursei citate, Guinea a avut o epidemie de patru luni de Ebola, care a fost declarată încheiată data de 19 iunie 2021. Nu există nimic care să indice faptul că acest caz din prezent, din Coasta de Fildeș, este asociat cu epidemia anterioară de Ebola din Guinea. Investigațiile ulterioare și secvențierea genetică vor identifica tulpina și vor determina dacă există o corelație între cele două epidemii.

Aceasta este prima dată când o epidemie a avut loc într-un oraș atât de mare precum este Abidjan, de la epidemia din 2014-2016 de Ebola (intitulată West Africa Ebola outbreak).

Ajutoare de peste graniță

OMS ajută la coordonarea activităților menite să ajute Coasta de Fildeș. 5000 de vaccinuri împotriva Ebola, pe care OMS le-a folosit pentru a ajuta la lupta împotriva epidemiei de Ebola din Guinea, sunt acom transferate în Coasta de Fildeș. Este vorba despre un acord între ministerele Sănătății din Guinea și Coasta de Fildeș.

O aeronavă va pleca în curând către Abidjan pentru a colecta vaccinurile care vor fi folosite pentru a vaccina persoanele la risc, inclusiv lucrătorii din domeniul sănătății și cei care au intrat în contact cu cazurile confirmate.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe