Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

CIO recomandă vaccinarea sportivilor pentru desfășurarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 7 ianuarie 2021, ora 16:46

Comitetul Olimpic Internațional caută soluții pentru sportivi, în contextul epidemiei de COVID-19, astfel încât Jocurile Olimpice de la Tokyo să se desfășoare, în iulie, în condiții de siguranță.

Potrivit The Guardian, reprezentanții Comitetului Olimpic Internațional ( CIO) speră ca sportivii din întreaga lume să aibă prioritate la vaccinare, după lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie și persoanele vulnerabile.

Jocurile Olimpice
Sursă imagine: Pixabay

De asemenea, mai mulți reprezentanți din cadrul CIO rămân încrezători că Jocurile Olimpice vor avea loc într-o anumită formă în această vară. Apariția noilor variante de coronavirus și creșterea semnificativă a cazurilor de COVID din Japonia – care a raportat, miercuri, un număr record de 5.307 de cazuri –  a dus la o dorință tot mai mare de a vaccina sportivii în următoarele săptămâni și luni.

„În țări precum Canada, unde am putea avea 300 sau 400 de sportivi – adică 300 sau 400 de vaccinuri din câteva milioane pentru a avea țara prezentă la un eveniment internațional – nu cred că ar exista o nemulțumire publică cu privire la vaccinarea în regim special. Este o decizie pe care fiecare țară în parte trebuie să o ia, sigur vor apărea oameni care să spună că sar peste rând, dar acesta este cel mai sigur mod de a merge mai departe”, a declarat, pentru Sky News, Dick Pound, cel mai longeviv membru al CIO.

Președintele CIO, Thomas Bach, a spus în trecut că îi încurajează pe sportivi să se vaccineze împotriva COVID-19 înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, dar a insistat că nu ar fi o cerință de participare. 

Reprezentanții CIO au confirmat că vor depune „toate eforturile pentru a avea cât mai mulți participanți străini” vaccinați înainte de Jocurile Olimpice.

„Împreună cu Comitetele Olimpice Naționale, vom depune toate eforturile pentru ca ONC-urile să-și încurajeze și să-și asiste sportivii, oficialii și părțile interesate să se vaccineze înainte de a veni în Japonia”, a explicat CIO.

CIO declară că încearcă să contribuie nu doar la un mediu sigur în cadrul Jocurilor Olimpice, dar și să respecte întreaga populație a Japoniei, protejând nu numai participanții, ci și poporul japonez, prin vaccinarea unui număr cât mai mare de vizitatori.

Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo au fost amânate un an din cauza pandemiei de COVID-19.

Etichete: Jocurilor Olimpice de la Tokyo CIO sportivi vaccinati lista de vaccinare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.