Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Cine sunt cei mai mari jucători din industria farma, la nivel mondial

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 10 noiembrie 2021, ora 15:32

Un top realizat recent de Statista.com arată care sunt cei mai mari jucători din lume, din industria farmaceutică.

În iunie, Pharmaceutical Executive a publicat clasamentul anual, un top 50 al companiilor biofarmaceutice potrivit vânzărilor de medicamente cu prescripție medicală, în 2020. 

jucatori industria farma

Încă o dată, compania Roche a condus acest clasament, cu 47,5 miliarde în vânzările anuale alcătuite din vânzările unor medicamente populare, medicamente pentru cancer (precum Avastin) și medicamente pentru scleroza multiplă (cum este Ocrevus). Vânzările unor medicamente recent lansate, cum sunt Tecentriq, Perjeta și Kadcyla pentru cancer, și Hemlibra pentru hemofilie, au crescut, de asemenea, vânzările companiei Roche, potrivit Pharmaceutical Exec., citat de Statista.

O altă companie elvețiană, Novartis, a fost listată a doua în acest top al vânzărilor de medicamente cu prescripție medicală, cu medicamentul Gilenya pentru scleroză multiplă, și cu medicamentul Entresto pentru insuficiența cardiacă, acestea fiind în topul vânzărilor.

Johnson & Johnson, una dintre companiile care a dezvoltat cu succes un vaccin împotriva COVID-19, s-a clasat a doua în topul cheltuielilor alocate pentru cercetare și dezvoltare (R&D). 

Infographic: The World's Biggest Players in Pharma | Statista You will find more infographics at Statista

Etichete: companie farmaceutica roche Johnson & Johnson compania pfizer novartis vanzari medicamente scleroza multipla hemofilie cancer

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.