Newsflash
Internaționale

China: Sinovac dublează capacitatea de producție a vaccinului anti-COVID

de L. Budin - apr. 2 2021
China: Sinovac dublează capacitatea de producție a vaccinului anti-COVID

Compania biofarmaceutică Sinovac Biotech Ltd, din China, a anunţat că a dublat capacitatea de producţie a vaccinului său împotriva COVID-19 la 2 miliarde de doze pe an.

Vaccinul, denumit CoronaVac, este unul dintre cele patru seruri aprobate de guvernul chinez. Studii realizate în Brazilia au evaluat eficacitatea sa la circa 50%, informează agenția AFP, preluată de Agerpres.

vaccin_janssen1

Într-un comunicat, Sinovac arată că a finalizat crearea unei a treia linii de producţie, laboratorul fiind acum capabil acum să producă 2 miliarde de doze pe an.

Compania precizează că a livrat deja 200 de milioane de doze în peste 20 de ţări și că a primit autorizaţii pentru comercializarea produsului său în peste 30 de ţări.

Recent, experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) au declarat că vaccinurile produse de Sinovac şi Sinopharm sunt sigure şi eficace împotriva COVID-19, dar că, în vederea recomandării lor, sunt necesare mai multe date. Informațiile solicitate se referă la persoanele în vârstă și la cele care suferă de alte boli.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe