Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

China și-a prezentat candidații pentru vaccinul împotriva COVID-19

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 8 septembrie 2020, ora 16:57

China și-a dezvăluit vaccinurile împotriva noului tip de coronavirus pentru prima dată, la un târg. Presa chineză scrie chiar despre un posibil preț al dozelor de vaccin.

Cercetătorii își spun speranțele în micile doze de vaccin care au fost prezentate săptămâna aceasta la un târg comercial din Beijing, scrie medicalxpress.com, amintind de candidații pentru vaccinul împotriva COVID-19, produși de companiile chinezești Sinovac Biotech și Sinopharm.

vaccin covid-19 china

Niciunul dintre aceste vaccinuri nu a intrat pe piață, însă companiile producătoare speră că acestea vor fi aprobate după toate studiile clinice importante de fază 3, cât mai devreme, chiar către finalul acestui an.

Un reprezentant al companiei Sinovac a declarat pentru AFP că firma sa deja „a terminat construcția unei fabrici de vaccinuri”, capabilă să producă 300 de milioane de doze de vaccin pe an.

Luni, 7 septembrie, persoanele care au participat la târgul comercial au vizitat standurile unde erau prezentate vaccinurile potențiale care ar putea fi folosite împotriva COVID-19.

Potrivit sursei citate, potențialele vaccinuri prezentate în cadrul târgului se află printre cele aproape 10 de la nivel mondial ce vor intra în studiile clinice de fază 3, de regulă ultimul pas înaintea aprobării reglementate de instituțiile de profil.

Reprezentanții companiei Sinopharm, mai scrie presa străină, au declarat că anticipează ca anticorpii din dozele de vaccin ce le poartă semnătura să se mențină între unul și trei ani – deși rezultatul final va fi cunoscut doar după încheierea studiilor clinice.

Cât vor costa vaccinurile chinezești

Un tabloid din China, Global Times, a scris luna trecută că „prețul vaccinurilor nu va fi mare”. Fiecare două doze ar trebui să coste undeva sub 1.000 de Yuani chinezeşti, adică 146 de dolari. Articolul din tabloidul menționat îl cita pe directorul Sinopharm, care a declarat pentru presă că el deja a fost injectat cu unul dintre vaccinurile candidate.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: testare vaccin vaccin anti-COVID-19 cercetare vaccinuri vaccinuri vaccin covid-19 vaccinuri coronavirus vaccin china

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.