Newsflash
Internaționale

China dă startul celui mai mare lockdown în privința COVID din ultimii doi ani

de Florentina Ionescu - mar. 28 2022
China dă startul celui mai mare lockdown în privința COVID din ultimii doi ani

În Shanghai a început cel mai mare lockdown pentru reducerea transmiterii COVID-19 din ultimii doi ani.

Presa străină relatează că în China a început astăzi cel mai vast lockdown din ultimii doi ani, pentru ca autoritățile să conducă testări în masă și să controleze epidemia din Shanghai.

În acest context, apar tot mai multe întrebări cu privire la povara economică exercitată asupra acestei țări de strategia „zero cazuri de COVID”, scrie The Associated Press

bucurestiul nu intra in carantina de Paste

Shanghai, capitala financiară a Chinei și cel mai mare oraș al acestei țări, cu 26 de milioane de locuitori, a reușit să țină sub control epidemiile mai mici anterioare cu ajutorul unor măsuri precum lockdownuri limitate ale anumitor gospodării și la anumite locuri de muncă, acolo unde virusul SARS-CoV-2 se răspândea.

Dar acum această carantină la nivelul întregului oraș Shanghai care va fi condusă în două faze va fi cea mai vastă carantină a Chinei de la debutul pandemiei, în orașul Wuhan, acolo unde virusul SARS-CoV-2 a fost prima oară detectat în 2019. Acea carantină a însemnat ca 11 milioane de locuitori din Wuhan să rămână în locuințele lor pe o perioadă de 76 de zile, la începutul lui 2020. De atunci, mai multe milioane de persoane au trecut prin măsura carantinei.

Însă potrivit sursei citate, sectorul financiar al Shanghaiului, Pudong, și zonele sale învecinate vor fi în lockdown începând de luni până vineri, pe măsură ce se va desfășura testarea în masă, au declarat reprezentanții guvernului local.

În a doua fază a lockdown-ului, o zonă vastă din partea de vest a râului Huangpu care împarte orașul va începe propria carantină de cinci zile, începând de vinerea aceasta.

Locuitorii vor trebui să stea acasă, iar livrările de alimente și produse vor fi lăsate la anumite puncte, pentru ca autoritățile să se asigure că nu există contact între aceste persoane și alte persoane din exteriorul zonei intrate în carantină. Birourile și toate afacerile care nu sunt considerate esențiale vor fi închise, iar transportul public va fi suspendat.

Deja mai multe comunități din interiorul Shanghaiului au fost în lockdown în ultima săptămână, iar zonele cu clădiri și case au fost blocate cu bariere din plastic albastre și galbene, iar locuitorii au fost rugați să facă mai multe teste pentru COVID-19.

Din cauza panicii create, oamenii au dat buzna în magazine duminică, iar rafturile supermarketurilor au fost golite de alimente, băuturi și alte obiecte necesare în gospodărie. Alte bariere au fost instalate în Shanghai în mai multe cartiere, astăzi.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe