Newsflash
Internaționale

Cercetătorii au descoperit un nou simptom al infecției cu SARS-CoV-2

de Dorina Novac - nov. 5 2020
Cercetătorii au descoperit un nou simptom al infecției cu SARS-CoV-2

Oamenii de știință din Franța și Spania au descoperit că starea confuzională acută („delirium”) însoțită de febră ar putea fi un simptom precoce al COVID-19.

Potrivit agenției de presă ruse, RIANovosti, o analiză efectuată de oamenii de știință arată că, până în prezent, o mare parte din cercetările privind virusul SARS-CoV-2 s-au concentrat asupra daunelor pe care le cauzează plămânilor, inimii și rinichilor.

simptom covid
Sursă imagine: Pixabay

Cu toate acestea, există dovezi că noul coronavirus afectează sistemul nervos central, provocând dureri de cap și modificări neurocognitive.

Analiza evidențiază faptul că, în afară de cunoscutele simptome precum pierderea gustului sau a mirosului, unii pacienți suferă de stare confuzională acută („delirium”).

Astfel, cercetătorii au ajuns la concluzia că această stare de confuzie, însoțită de febră ridicată, ar putea fi considerată un semn precoce al infecției cu noul coronavirus, în special în cazul pacienților în vârstă.

„Este o stare de confuzie în care o persoană se simte lipsită de contact cu realitatea, de parcă ar visa. Într-o astfel de situație epidemiologică, trebuie să fiți atenți și să rețineți că anumite semne de confuzie la un pacient pot indica o infecție”, a explicat Javier Correa, unul dintre autorii analizei.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe