Newsflash
Internaționale

Cercetare: un medicament ar putea inhiba replicarea coronavirusului

de L. Budin - iun. 4 2021
Cercetare: un medicament ar putea inhiba replicarea coronavirusului

În urma unei cercetări realizate de agenția americană The National Institutes of Health (NIH), s-a identificat un posibil tratament împotriva COVID-19, care acționează prin inhibarea replicării virale.

Studiul american a fost realizat la nivel de culturi celulare și a fost publicat în revista Science, se arată într-un comunicat al NIH.

coronavirus-depistare

Medicamentul experimental TEMPOL, care se poate administra pe cale orală, ar putea inhiba replicarea coronavirusului în organism.

Medicamentul poate limita infectarea cu coronavirus prin alterarea activităţii enzimei virale numită ARN replicază, ce permite replicarea genomului SARS-CoV-2 şi multiplicarea la nivel celular.

„Un medicament cu administrare orală care să prevină replicarea SARS-CoV-2 ar fi o unealtă importantă pentru reduce severitatea bolii”, a declarat Diana W. Bianchi, din cadrul NIH.

Specialiștii precizează că e nevoie de studii clinice pentru a determina dacă medicamentul este eficient pentru pacienți, mai ales în stadiile incipiente ale bolii, când are loc replicarea virusului.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe