Newsflash
Internaționale

Cele mai importante evenimente științifice internaționale se vor desfășura online

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - iun. 8 2020
Cele mai importante evenimente științifice internaționale se vor desfășura online

În contextul pandemiei de COVID-19, evenimente științifice internaționale de mare amploare nu se mai pot desfășura din cauza restricțiilor de călătorie și a regulilor de distanțare socială, iar societățile profesionale au hotărât să le organizeze online.

Luna iunie debutează cu cel mai important eveniment științific internațional în domeniul endocrinologiei: ENDO Online 2020. Acesta se desfășoară în perioada 8-22 iunie și poate fi accesat prin intermediul platformei puse la dispoziție de Societatea de Endocrinologie. 

ENDOOnline2020EndosementWebsiteImage2542x120051229

Congresul European de Cardiologie va avea loc în perioada 29 august-1 septembrie, iar organizatorii promit că va fi cel mai mare eveniment digital, cu un număr record de participanți. 

EASD2020_VM_AI_Banner_1200x311

Un alt eveniment așteptat de medici este și Întâlnirea Anuală a Asociației Europene pentru Studiul Diabetului, EASD 2020, care era planificată pentru luna septembrie, la Viena. Astfel, în contextul global actual, organizatorii au hotărât că ediția de anul acesta a EASD 2020 va avea loc online în perioada 21-25 septembrie. 

Între 4 și 7 iulie va avea loc Congresul European de Psihiatrie, EPA 2020, iar programul a fost adaptat în așa fel încât schimbul de informație științifică să aibă loc la fel de eficient ca și în cazul congreselor organizate în trecut. 

Alte evenimente ce vor avea loc online:

  • A 80-a Ediție a Sesiunilor Științifice organizate de Asociația Americană de Diabet, 12-16 iunie 2020
  • Congresul European de Endocrinologie, 5-9 septembrie 2020
  • Congresul Mondial în domeniul Cancerelor Gastrointestinale, 1-4 iulie 2020
  • Congresul Virtual de Ultrasonografie în Obstetrică și Ginecologie, 16-18 octombrie 2020

În ciuda dezavantajelor situației epidemiologiece actuale, vestea bună este că la multe dintre aceste evenimente înregistrarea este gratuită, iar participarea este răsplătită prin obținerea de certificate, unele dintre ele creditate cu puncte de educație medicală continuă. 


Notă autor:

Surse foto: www.endo.org; www.easd.org.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe