Newsflash
Internaționale

Cele mai bune aplicații pentru menținerea sănătății, în 2023

de Florentina Ionescu - ian. 6 2023
Cele mai bune aplicații pentru menținerea sănătății, în 2023

Dacă sunteți preocupați de sănătatea dumneavoastră și vreți să vă instalați aplicații de mobil care să vă ajute în acest sens, în anul 2023, mai jos găsiți câteva recomandări.

Cei de la www.livestrong.com au realizat un clasament cu cele mai bune aplicații în sfera Sănătății, pe care le puteți folosi în 2023. Dintre milioane de aplicații de mobil disponibile, aplicațiile din zona sănătății sunt printre cele mai populare. 

Cele mai bune aplicații pentru sănătatea mintală, folosite în 2022 

De fapt, potrivit site-ului antemenționat, o cercetare din perioada octombrie-decembrie 2015 (publicată în JMIR mHealth and uHealth) a scos la iveală că aproape 58% dintre persoanele care dețin un telefon mobil au cel puțin o aplicație din sfera sănătății instalată pe dispozitiv. 

aplicatii sanatate 2023
Fotografie de la JÉSHOOTS: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/apple-atingere-copie-ecran-3718/

 

HealthTap – dacă sunteți printre cei care caută pe Google simptome și orice fel de semne de îngrijorare, veți descoperi această aplicație care vă oferă răspunsuri la milioane și milioane de întrebări. Răspunsurile vin de la doctori reali și sunt împărțite pe subiecte.

Dacă aveți o întrebare la care nu reușiți să găsiți un răspuns deja existent în aplicație, o puteți posta, iar un doctor vă va răspunde în 24 de ore.

Talkspace – este o aplicație care începe cu un chestionar care acoperă nevoile, preferințele, obiectivele etc. în materie de sănătate mintală. Aplicația ajută utilizatorul să aleagă dintre mai mulți terapeuți pe cel care i se potrivește cel mai bine.

Noom – Dacă vreți să dați jos câteva kilograme sau pur și simplu să aveți o alimentație mai sănătoasă, Noom este o aplicație bună în acest sens. Mai întâi trebuie să completați un chestionar care răspunde la întrebările de bază: greutatea, obiectivele dumneavoastră, obiceiuri ce țin de stilul de viață, preferințe în materie de antrenamente fizice. Apoi vi se va face „potrivirea” cu un coach în sfera sănătății, cu care veți lucra, pentru a vă ajuta să vă atingeți obiectivele.

Fooducate – Aplicația are rolul de a educa utilizatorii cu privire la alimente și nutriție, pentru a-i ajuta să mănânce mai sănătos și să adopte o dietă mai echilibrată. Aplicația este ușor de folosit, trebuie doar să scanați alimentul pe care vreți să îl mâncați, iar aplicația va afișa un scor care determină cât de sănătos și de nutritiv este alimentul.

Aaptiv – Oferă mii de antrenamente, programe și antrenamente personalizate. Este o aplicație de fitness bazată pe fișiere audio, vă ajută să vă găsiți muzica perfectă care să se potrivească cu acel antrenament pe care doriți să îl faceți, împreună cu instrucțiunile audio de la un antrenor personal certificat. 

Topul celor mai bune aplicații pentru medicii rezidenți, în 2023 

MyPlate – oferă o bază de date extensivă a alimentelor și băuturilor și este ușor de folosit. Dacă vreți să țineți un jurnal cu alimentele pe care le mâncați și să analizați fiecare nutrient, această aplicație vă poate ajuta să găsiți tot ce aveți nevoie într-un singur loc. Este precum un jurnal alimentare, are o bază de date care este ușor de folosit, care vă oferă informații despre orice aliment sau băutură și include informații nutriționale.

Sleep Cycle – este una dintre cele mai populare aplicații, în principal pentru că are o interfață prietenoasă și pentru că oferă informații despre tendințele somnului, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Pe lângă faptul că măsoară calitatea somnului, patternurile somnului și orice perturbări apărute pe parcursul nopții, aplicația măsoară și ritmul cardiac.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe