Newsflash
Internaționale

Cehia: o cântăreaţă a murit de COVID după ce a contractat voluntar boala

de L. Budin - ian. 19 2022
Cehia: o cântăreaţă a murit de COVID după ce a contractat voluntar boala

Cântăreaţa Hanka Horká, membră a grupului folk Asonance, a murit la vârsta de 57 de ani după ce s-a infectat voluntar cu SARS-CoV-2, ca să obțină certificatul sanitar.

Fiul cântăreţei, Jan Rek, a spus la un post de radio că mama lui a refuzat să se vaccineze şi că s-a expus voluntar infectării cu SARS-CoV-2, informează AFP, preluată de Agerpres. Ea s-a îmbolnăvit de COVID-19, boală prin care au trecut, în preajma Crăciunului, și fiul, şi soțul ei, amândoi vaccinaţi. Jan Rek a precizat că mama lui a decis să nu se izoleze de membrii bolnavi ai familiei.

asonancecz
Sursă foto: asonance.cz

 

Cu două zile înaintea morţii sale, Hanka Horká a publicat un mesaj pe reţelele sociale.

Am supravieţuit... a fost ceva pitoresc. Aşa că de acum va fi teatru, saună, concert, saună... şi o excursie urgentă la mare”, a scris cântăreața.

Duminică, 16 ianuarie, Hanka Horká a spus că se simte mai bine și s-a îmbrăcat să meargă la plimbare. A început însă s-o doară spatele, așa că s-a lungit în pat.

În 10 minute, totul s-a terminat. S-a sufocat și a murit”, a spus Jan Rek, citat de BBC.

În Republica Cehă, dovada vaccinării sau a trecerii recente prin boală este necesară pentru a avea acces în toate spaţiile culturale şi sportive, precum şi în baruri şi restaurante.

Jan Rek i-a acuzat pe liderii locali ai mişcării antivacciniste că au convins-o pe mama lui să nu se vaccineze şi că, din acest motiv, au „mâinile pătate cu sânge”. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe