Newsflash
Internaționale

Ce măsuri ia China, în contextul Jocurilor Olimpice de Iarnă

de Florentina Ionescu - ian. 14 2022
Ce măsuri ia China, în contextul Jocurilor Olimpice de Iarnă

Cu câteva săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing, China se confruntă nu doar cu amenințarea reprezentată de varianta Omicron, ci și cu testarea unui număr mare de oameni.

Înainte de a găzdui Jocurile Olimpice de Iarnă, la Beijing, autoritățile din China se confruntă cu multiple focare de coronavirus, în multe orașe din țară, iar unul dintre ele se află foarte aproape de capitală, sub amenințarea variantei Omicron, care este extrem de transmisibilă, scrie The Associated Press

masuri china covid-19 omicron
Sursa foto: Pixabay

Mare parte din accesul către un oraș mare, din apropierea Beijingului, a fost suspendat joi, pe măsură ce China încearcă să țină sub control focarele de infecție cu varianta Omicron, extrem de contagioasă. Astfel, autoritățile au un grad de „zero toleranță” și instituie noi măsuri pentru a ține sub control numărul cazurilor de COVID-19, pentru a putea să găzduiască cu succes Olimpiada de Iarnă de la Beijing. 

Vă recomandăm și: Doi ani de la declanșarea pandemiei de COVID-19 

Orașul Tianjin, care găzduiește 14 milioane de oameni, este unul dintre orașele în care guvernul chinez impune lockdown (carantină totală) și impune alte restricții, ca parte dintr-o politică menită să identifice fiecare caz de infecție cu virusul SARS-CoV-2, arată sursa citată. Dar focarul de COVID-19 apărut într-un oraș atât de aproape de Beijing, gazda Jocurilor Olimpice de Iarnă, este un motiv în plus de îngrijorare. 

Citiți și: Al treilea oraș din China intră în lockdown 

Cu această ediție a Jocurilor Olimpice de Iarnă care se vor deschide în 4 februarie la Beijing (adică în doar trei săptămâni) și cu mândria națională a Chinei în joc, miza este și mai mare acum, arată AP. Astfel, autoritățile locale au impus măsuri. Joi, în orașul Tianjin au fost suspendate serviciile de transport: cu taxiul, cu trenul, cu autobuzul și serviciile de ride sharing spre alte orașe. Zborurile și serviciile de transport feroviar (trenuri de mare viteză) au fost anulate în urmă cu puțin timp. Persoanelor care voiau să părăsească orașul li s-a cerut să prezinte teste cu rezultate negative în ceea ce privește infecția cu virusul SARS-CoV-2 și astfel au primit o permisiune specială. 

China aprobă primul vaccin COVID pentru folosire în rândul populației 

În alte orașe cu focare din China, peste 20 de milioane de persoane se află în lockdown, inclusiv orașul Xi’an.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe