Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Caz confirmat de infecție cu noul coronavirus, în Germania – Care este reacția ECDC

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 29 ianuarie 2020, ora 11:46

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) a publicat o declarație, ca urmare a cazului confirmat de infecție cu 2019-nCoV, raportat recent în Germania.

Autoritățile germane din domeniul sănătății au confirmat un caz de infecție cu noul coronavirus 2019-nCoV, în Bavaria, în data de 27 ianuarie.

Astfel, numărul cazurilor de infecție cu coronavirusul din China a crescut la patru. Experții amintesc că cele trei cazuri din Franța au o legătură directă cu orașul Wuhan din China. 

caz confirmat coronavirus germania

Pe baza informațiilor actuale, ECDC precizează că infecția persoanei din Germania a apărut drept urmare a contactului direct cu un vizitator din China în timpul șederii în Germania (diagnosticat cu infecție cu 2019-nCoV, după revenirea în China), iar acesta a fost vizitat anterior de rudele sale din zona Wuhan.

Autoritățile germane investighează acum acest caz confirmat și iau măsurile necesare pentru a identifica și informa orice persoane care au intrat în contact cu persoana infectată.

Experții de la ECDC scriu pe site-ul oficial că:

„În acest stadiu al epidemiei în desfășurare din provincia Hubei, din China, este foarte probabil să existe în viitor mai multe cazuri „importate” în Europa. Drept urmare, ar trebui să ne așteptăm să vedem o transmitere locală (limitată) a virusului în Europa. Un singur caz detectat în Europa nu schimbă imaginea de ansamblu pentru Europa și nici nu schimbă estimarea că există, în prezent, o probabilitate moderată de importare a cazurilor de 2019-nCoV către statele europene. Pe măsură ce din ce în ce mai multe cazuri sunt raportate la nivel global, crește și probabilitatea de cazuri importate sporadic în țările Europei”.

În acest moment, spun experții ECDC, accentul ar trebui să se pună pe informațiile despre caracteristicile virusului. Sursa infecției este necunoscută și ar putea fi încă activă.

Transmiterea noului coronavirus de la om la om a fost confirmată, însă sunt necesare mai multe informații pentru a se evalua pe deplin proporțiile acestui mod de transmitere și pentru a se înțelege cum se răspândește virusul.

Specialiștii agenției guvernamentale europene mai spun că toate statele ar trebui să se asigure că sunt aplicate măsuri riguroase de prevenire și de control în ceea ce privește infecția cu acest virus nou.

Persoanele care lucrează în domeniul sănătății ar trebui să fie vigilente pentru a detecta precoce posibilele cazuri de nCoV și pentru a aplica măsurile optime de control al infecției atunci când intră în contact cu pacienții.

Update

Situația la data de 28 ianuarie 2020, potrivit site-ului ECDC:

  • 4587 cazuri confirmate în laborator de infecție cu noul coronavirus

  • 106 decese – toate raportate în China

  • 3 cazuri în Franța, 1 caz în Germania – toate sunt primele cazuri raportate în Uniunea Europeană și Spațiul Economic European.

Mai jos sunt cele mai recente cifre referitoare la cazurile raportate de coronavirus în lume: 

Sursa foto: Pexels

Etichete: coronavirus coronavirus din China virus chinezesc virus nou noul coronavirus ecdc

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC