Newsflash
Internaționale

Canada recomandă spaţierea dozelor de vaccin anti-COVID

de Dr. Alina SIMACHE - ian. 29 2021
Canada recomandă spaţierea dozelor de vaccin  anti-COVID

Modificarea are loc în contextul suprasolicitării sistemului sanitar, fiind similară iniţiativei din Marea Britanie.

stire 4Reprezentanţii provinciei Quebec iau în considerare creșterea intervalului de timp între administrarea celor două doze de vaccin împotriva COVID-19 până la 90 de zile, în comparaţie cu intervalul iniţial recomandat în Canada, de 42 de zile, informează Reuters.

Modificarea are loc în contextul suprasolicitării sistemului sanitar, fiind similară iniţiativei din Marea Britanie, în care autorităţile au precizat că dozele de vaccin pot fi administrate la interval de până la 12 săptămâni.

„Experţii noștri recomandă ca cea de-a doua doză de vaccin să fie administrată între 42 și 90 de zile de la prima doză. În contextul actual, aceasta este cea mai bună strategie deoarece avem foarte puţine vaccinuri”, a declarat Christian Dubé, ministrul Sănătăţii din Quebec.

 


Notă autor:

Bibliografie

https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-canada-vaccine/quebec-to-give-covid-19-vaccine-doses-as-many-as-90-days-apart-idINKBN29J2O3

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe