Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Canada recomandă spaţierea dozelor de vaccin anti-COVID

Viața Medicală
Dr. Alina SIMACHE vineri, 29 ianuarie 2021

Modificarea are loc în contextul suprasolicitării sistemului sanitar, fiind similară iniţiativei din Marea Britanie.

stire 4Reprezentanţii provinciei Quebec iau în considerare creșterea intervalului de timp între administrarea celor două doze de vaccin împotriva COVID-19 până la 90 de zile, în comparaţie cu intervalul iniţial recomandat în Canada, de 42 de zile, informează Reuters.

Modificarea are loc în contextul suprasolicitării sistemului sanitar, fiind similară iniţiativei din Marea Britanie, în care autorităţile au precizat că dozele de vaccin pot fi administrate la interval de până la 12 săptămâni.

„Experţii noștri recomandă ca cea de-a doua doză de vaccin să fie administrată între 42 și 90 de zile de la prima doză. În contextul actual, aceasta este cea mai bună strategie deoarece avem foarte puţine vaccinuri”, a declarat Christian Dubé, ministrul Sănătăţii din Quebec.

 

Bibliografie

https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-canada-vaccine/quebec-to-give-covid-19-vaccine-doses-as-many-as-90-days-apart-idINKBN29J2O3

Etichete: vaccinare covid canada quebec spatiere doze vaccin Christian Dubé imunizare covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC