Newsflash
Internaționale

Canada autorizează primul vaccin pentru COVID ce folosește părți din plante

de Florentina Ionescu - feb. 25 2022
Canada autorizează primul vaccin pentru COVID ce folosește părți din plante

Primul vaccin anti-COVID pe bază de elemente din plante a fost autorizat de Canada.

Astfel, Canada devine prima țară care autorizează folosirea unui vaccin pentru COVID-19 pe bază de plante, scrie Associated Press

vaccin pentru covid din plante frunze plante fabrica Canada
Fotografie creată de sohail na, de la Pexels

Autoritățile de reglementare din Canada au declarat joi că vaccinul Medicago alcătuit din două doze poate fi administrat adulților cu vârste cuprinse între 18 ani și 64 de ani, dar reprezentanții Medicago au spus că există prea puține date disponibile cu privire la dozele administrate la persoanele cu vârsta de 65 de ani și peste.

Decizia luată s-a bazat pe un studiu ce a inclus 24.000 de adulți, iar studiul a constatat că vaccinul a avut o eficiență de 71% în ce privește prevenirea bolii COVID-19, deși acest lucru s-a întâmplat înainte de apariția variantei Omicron. Efectele adverse ale vaccinului au fost ușoare, cum ar fi febră și oboseală.

Sursa citată amintește că Medicago utilizează plante pe post de „fabrici vii” pentru a crește particule asemănătoare virusului, care mimează funcția proteinei Spike care învelește coronavirusul SARS-CoV-2. Particulele sunt îndepărtate de pe frunzele plantelor și apoi sunt purificate.

Un alt ingredient, o substanță chimică ce sporește imunitatea, numită adjuvant, care este produsă de compania parteneră GlaxoSmithKline, este adăugată în componența vaccinului pentru COVID-19 de la Medicago.

Deși numeroase vaccinuri pentru COVID-19 au fost distribuite în lume, autoritățile globale din domeniul sănătății continuă să caute candidați suplimentari, în speranța de a crește numărul de vaccinuri distribuite la nivelul întregii lumi, arată AP.

Compania Medicago, cu sediul în orașul Quebec, dezvoltă vaccinuri pe bază din plante împotriva a numeroase alte boli, iar vaccinul anti COVID ar putea ajuta pe viitor, în sensul că ar putea stârni mai mult interes în ce privește această nouă metodă de fabricare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe