Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Campania EFSA privind pesta porcină africană a fost prelungită pentru al treilea an

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 1 august 2022, ora 08:33

EFSA continuă eforturile de a opri răspândirea pestei porcine africane în Europa prin extinderea campaniei pentru al treilea an și lansează noi activități – pilot în patru țări.

O campanie importantă a Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor ( EFSA) se desfășoară în 2022 pentru al treilea an consecutiv, cu scopul de a continua conștientizarea populației cu privire la pesta porcină africană ( PPA) care afectează porcii domestici și mistreții din Europa.

pesta porcina

Campania are ca țintă regiunea de Sud-Est a Europei și se desfășoară în parteneriat cu autoritățile locale în optsprezece țări: Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Estonia, Grecia, Ungaria, Kosovo, Letonia, Lituania, Muntenegru, Macedonia de Nord, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Slovacia și Ungaria.

Citește și: O tulpină de stafilococ superrezistent se poate transmite de la porc la om

Fermierii, medicii veterinari și vânătorii sunt vizați în cadrul campaniei, deoarece aceștia au un rol important în diseminarea informațiilor și aplicarea măsurilor de biosecuritate în exploatații și fonduri cinegetice.

„Pesta porcină africană este o boală extrem de contagioasă care se răspândește în regiuni din Europa care până acum nu erau afectate. Răspândirea bolii reprezintă o amenințare globală și a dus la pierderi devastatoare pentru crescătorii de porci din Europa și nu numai. (...) Campania #StopASF are ca scop informarea fermierilor, precum și a medicilor veterinari și a vânătorilor, cu privire la ceea ce trebuie să urmărească, cu mesajul nostru de a detecta, preveni și raporta”, spune Bernhard Url, directorul executiv al EFSA.

Campania „Opriți Pesta Porcină Africană” face parte din eforturile continue ale Comisiei Europene și ale altor organisme internaționale de a stopa răspândirea PPA în UE și în țările vecine.

Etichete: PPA EFSA pesta porcina africana boala contagioasa

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC