Newsflash
Internaționale

California: Crește numărul cazurilor de gripă - Spitalele, nevoite să ridice corturi

de Florentina Ionescu - nov. 14 2022
California: Crește numărul cazurilor de gripă - Spitalele, nevoite să ridice corturi

Spitalele din California, SUA, au fost nevoite să ridice corturi în preajmă, pentru a face față creșterii numărului de cazuri de gripă sezonieră.

Mai multe spitale din sudul Californiei au început să folosească numeroase corturi în exteriorul camerelor de primiri urgențe, pentru a face față numărului tot mai mare de pacienți cu gripă sezonieră și cu alte boli respiratorii, scrie The Associated Press

risc epidemie gripa

Publicația San Diego-Union Tribune a scris vineri că mai multe corturi au fost instalate la Scripps Memorial Hospital din Encinitas, Jacobs Medical Center de la UC San Diego Health din La Jolla și la Sharp Grossmont Hospital din La Mesa.

Această măsură vine în contextul unei creșteri a ratei simptomelor de gripă în rândul pacienților din departamentele de Urgență în zona San Diego. Aproape 9% dintre acești pacienți au avut simptome de gripă săptămânile trecute, iar până la 7% în urmă cu trei săptămâni, potrivit unui raport zonal care a tras un semnal de alarmă și în privința creșterii numărului pacienților cu simptome de COVID-19, deși creșterea aceasta nu a fost la fel de rapidă.

Spitalele și cabinetele medicilor din cadrul Scripps Memorial Hospital din Encinitas au raportat 1.695 de teste pozitive pentru gripă de la 1 septembrie până acum, o creștere de la 471 de cazuri în aceeași perioadă a anului trecut, potrivit sursei menționate.

Experții în sănătate publică spun că nu a fost clar de la început dacă cazurile de gripă vor atinge un vârf neobișnui în California, stat care de regullă înregistrează un volum uriaș de cazuri din decembrie până în Februarie, sau dacă va fi vorba sau nu de un sezon gripal prelungit.

„Teama este că (...) odată ce ai trecut prin sezonul gripal tot poți să te îmbolnăvești de COVID sau de orice alt virus cu care te-ai putea infecta”, a declarat dr. Ghazala Sharieff, chief medical officer la Scripps Memorial Hospital.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe