Newsflash
Internaționale

Cafeaua ar putea preveni cancerul hepatic

de Dorina Novac - aug. 24 2020
Cafeaua ar putea preveni cancerul hepatic

Oamenii de știință din Australia au ajuns la concluzia că dacă toată lumea ar bea cel puțin două căni de cafea pe zi, ar fi mai puține decese din cauza cancerului hepatic.

Cercetătorii subliniază că consumul a două sau trei căni de cafea pe zi poate reduce riscul unei persoane de a dezvolta boala cu 38% și riscul de a muri de cancer cu 46%, scrie RIANovosti.

cancer de ficat
Sursă imagine: ria.ru

 

Iar dacă o persoană bea patru sau mai multe căni de cafea pe zi, atunci aceste cifre vor fi de 41% și, respectiv, șansele de a muri cu 71% mai mici.

De asemenea, echipa de cercetare a analizat datele privind incidența cancerului de ficat pentru 2016. Ei au descoperit că în această perioadă au existat peste 240 de mii de decese înregistrate în urma cancerului de ficat. 

Oamenii de știință au luat în calcul și statisticile privind consumul de cafea în rândul acestor persoane. 

„Un model bazat pe aceste date a arătat că ar fi fost cu 452.861 de decese mai puține din cauza cancerului de ficat dacă toată lumea ar fi băut două căni de cafea pe zi. Iar dacă participanții la studiu ar fi băut patru căni, atunci ar fi fost cu 723,287 mai puține decese”, scrie RIANovosti.

Cercetătorii au mai menționat că furnizorii de servicii medicale ar trebui să încurajeze populația să consume cafea ca o modalitate de a se proteja de această boală.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe