Newsflash
Internaționale

Boala Alzheimer, asociată cu evenimente financiare adverse

de Florentina Ionescu - dec. 16 2020
Boala Alzheimer, asociată cu evenimente financiare adverse

Potrivit unui studiu online publicat la sfârșitul lunii noiembrie în JAMA Internal Medicine, boala Alzheimer și formele asociate de demență sunt asociate cu evenimente financiare adverse cu mulți ani înainte de diagnosticul clinic.

Migrenele-ar-putea-creste-riscul-de-Alzheimer

Lauren Hersch Nicholas, de la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore, și colegii săi au asociat informațiile despre istoricul creditului consumatorilor (din 1999 până în 2018) cu informații despre 81.364 de beneficiari ai serviciilor Medicare care locuiesc într-o gospodărie cu o singură persoană, pentru a evalua frecvența și măsura în care evenimentele financiare adverse au loc înainte și după un diagnostic de boală Alzheimer și forme asociate de demență, scrie www.medicalbag.com

Cercetătorii au descoperit că beneficiarii unor servicii precum Medicare, diagnosticați cu boală Alzheimer și forme asociate de demență au avut o probabilitate mai mare de a rata plata creditelor cu șase ani înainte de diagnostic, în comparație cu beneficiarii similari din punct de vedere demografic, care nu sufereau de forme de demență.

Potrivit sursei citate, tiparul evenimentelor financiare adverse asociate cu boala Alzheimer și formele asociate de demență au fost unice, în comparație cu alte condiții medicale, cum ar fi glaucomul, fractura de șold, etc.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe